Основни стилове при мебелите

No Comment 154 Views

Мебелите могат да са геометрични фигури – квадрат, правоъгълни, кръг, но повърхностите са чисти, без акценти или подробности. Минималистичният модерен стил илюстрира опростените форми, за което може да се съди и по името му.

1.Класически стил. Обзавеждането е от типа „изкуство” – използват се издълбавания или инкрустирани детайли.

 

2.Селски стил. Стилът се прилага най-често в планински, ваканционни, селски жилища.

 

3.Класически модерен стил мебели. По принцип биват актуализирани понякога, както и някои елементи от стила на мебелите биват съчетавани с модерни елементи, създавайки оригинално сливане между старо и ново. Довършителните части се извършват чрез нов подход – те биват боядисани и лакирани с различни и иновативни цветове, като най-често това са актуализиране на повърхностните със злато, сребро, като се използва също патина или сериграфия.

 

4.Ретро стил. При този стил могат да се намерят за първи път нови подходи за проектиране на форми, но те остават стари като въздействие, вглеждайки се по-отблизо в конструктивните линии. При този стил са характерни отпечатването на геометрични форми, линии, каре или илюстрации, принадлежащи към стила на поп-арт.

 

5.Maverick стил. Структурата може да се получи, като се присъединят мебели и елементи, припокриващи се с обемите си. Среща се също усукване на цветове, които могат да се избират на случаен принцип, дори и за една и съща стая. На пръв поглед нищо не се случва, само че отделни части са твърде ексцентрични.

 

6.Съвременен стил. Печатни плакати, растителни или флорални цветни петна могат да бъдат използвани, за да привлекат по голямо учудване и да допълнят някои части на украсени възглавници, килими, и т.н. Скандинавският модерен стил може да бъде определен като Съвременен стил.

 

7.Hightech стил. Винтове, нитове, колела, стрели, груби метални облицовки и нестандарнтин крушки са специфични за този стил.

 

8.Елегантен кънтри стил. Мебелните облицовки са хубави, с ярки цветове като бяло, пастелни цветове а формите произхождат от традиционните мебели, но липсва характерното за тях изобилие от декорации

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)