Модерна баня

No Comment 185 Views

Модерните бани създават опростено и чисто усещане. За да проектирате модерната си баня, не забравяйте да използвате геометрични форми, чисти линии, минимален брой цветове и мебели от средата на века. Вашата баня може лесно да се превърне в модерно убежище за чистота и комфорт.

Тъй като баните са пространства, които използваме ежедневно, тяхното значение е много по-голямо, отколкото това, което ние им отдаваме. От светли и весели, до изискани и внушителни, модерните бани намират своето място в настоящето. Тези модерни детайли превръщат скучните бани във фантастични места за релаксация и освежаване.

Обзавеждането в стил модернизъм представлява изключително интересен архитектурен стил. Модерният дизайн е интериорно направление, който води началото си от началото на 1900-те и се простира до 1980-те години. Геометричните форми, естествените цветове и правите линии са част от модерния дизайн на епохата. Модерните мебелите за баня са чудесно начало да започнете да проектирате банята си. Създайте фокусна точка, като поставите модерен стол в ъгъла или дори малък диван. Потърсете модели и цветове, които се вписват в тези категории, когато търсите какъв тип смесител, огледало и осветителни тела да изберете, и да поставите в модерната си баня.

Санитарният фаянс, мебелите и оборудването в модерен стил имат лаконичен,  минималистичен дизайн. Простотата е правило в този ретровдъхновен дизайн. Уверете се, че сте създали хармонично, светло и стилно пространство още докато сте на ниво планиране. Използвайте вградени стелажи и шкафове, за да скриете нежеланите лични вещи. Оставете всички тоалетни принадлежности и други лични неща извън вашето помещение за баня, тъй като това е място за релаксаци. Стремете се да създадете чист дизайн и не го затрупвайте с неща, които не са необходими. Изберете плочки с геометрични форми за добавяне на интерес и характер, без това да бъде за сметка на минималистичния дизайн. Ето няколко идеи за декорация на банята:

– Подредете геометрично оформени огледала на една от стените на банята;

– Поставете малки бели саксии с цветя на рафтовете, за да създадете органично усещане;

– Закачете рамкирани модерни картини;

– Добавете огледало от пода до тавана;

– Вместо “поп-арт цветове” се насочете към простите бели и сиви кърпи;

– Заложете на самостоятелно стояща вана.

Свободностоящите вани са основен елемент в модерния дизайн на банята. Балансът е от ключово значение, така че отделните тела е добре да са симетрични и балансирани. Поставете ваната на стратегическо място, което подобрява цялостния вид на вашата баня. Ваните в стил модернизъм са обикновено с добре познатата им овална форма, но може да се даде шанс и на правоъгълната вана.

Източник: https://plochki-za-bania.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)