Металната финитура в банята – хром или златен цвят

No Comment 27 Views

Докато не ви се е налагало да избирате, може би не сте забелязали, че хром финитурата се намеси много силно в обзавеждането за баня. Днес почти винаги първият избор при купуване на смесители за вана, за душ, за умивалник идва с финитура хром и погледът толкова е свикнал с това, че почти автоматично изключва други опции. Все пак има ли нещо, което да измести хром покритието от неговия трон?

 Истината е че, дизайнерите продължават да експлоатират хром финитурата до безкрай. Затова през 2018 има отново много нови предложения и колекции смесители и аксесоари за баня, които да блестят с този прекрасен метален нюанс. Това, което предлагат дизайнерите обаче допълва интериора. Освен функционалните аксесоари за баня и необходимите смесители, можете да закупите декоративно обзавеждане, в което са вплетени още детайли и елементи с хром покритие, понякога цели фигури дори, така че да изпълнят интериора в една обща хармония.

Ако има финитура, която се опитва да измести хром покритието, това в златната финитура. Със сигурност смесители и аксесоари за баня в златен цвят сега изживяват своя ренесансов период. Но при тях има една уловка, изисква се много повече внимание за съчетанието. Може би затова металния отблясък на хрома е най-предпочитан, защото просто се съчетава по-лесно в модерната баня.

 В колекциите, които предлагат най-престижните марки смесители и аксесоари за баня, се намират различни видове златен цвят: класическият жълт е най-силен, остър и блестящ и затова има нужда от допълнение в интериора, така че да златното чувство да се предаде навсякъде, а не да блести кичозно само при умивалника или ваната например. Има и старо злато, което по-матово и по-леко като присъствие и е страхотно за ретро усещане в банята. Все пак, изборът е във ваши ръце. Вие най-добре знаете кога и какво да изберете. Препоръчително е обаче да запазите единна стилистика на покритието при избора на смесители и аксесоари за баня.

Източник: https://banya-bg.com/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)