7 стъпки за успешна стратегия за SEO оптимизация за B2B компании

No Comment 7 Views

Интернет е обичан маркетингов инструмент – това звучи особено вярно за B2B компаниите. Но трябва да се възприеме различен подход в сравнение с техните B2C колеги. В тази статия ще научите за 7-те незаменими стъпки в разработването на успешна B2B стратегия за SEO оптимизация.

Стъпка 1: Разберете вашата целева група чрез вашия купувач

Преди да пуснете продукт на пазара, важно е да знаете каква е вашата целева група. Без насока за вашата маркетингова стратегия, която е подходяща за вашата целева група, вашето пускане на пазара е обречено на катастрофа. В онлайн маркетинга се създава така наречената личност на купувача, за да се развие пълна картина.

Личността на купувача е абстрактно представяне на идеалния клиент, споменават експертите от intournet.biz . За да се създаде това, точните данни за клиентите се вземат от пазарни и индустриални проучвания и се комбинират със съществуващи данни за клиенти и по-късно се интерпретират. Това по никакъв начин не представлява просто описание на група купувачи – то се занимава много повече с нова информация, която може да се използва впоследствие за маркетинг, производство, дистрибуция или стратегии за продажби.

Имайте предвид, че в играта не участва само един купувач. B2B компания често се обръща към повече от една целева група и по този начин директно създава повече от една кампания за личността на купувача.

За да създадете такова абстрактно представяне на това, данните, записани във вашата клиентска база данни, трябва да бъдат съкратени и оценени. Можете също така да използвате данни от вашия уебсайт или канали в социалните медии. И накрая, тези данни за клиенти могат най-добре да бъдат представени като мисловна карта, включително интереси, демографски данни, работни места, доходи, навици за онлайн пазаруване и много други.

Тези данни ви помагат да разделите стратегията си на отделни фази, тъй като правенето на всичко наведнъж, тъй като B2B рядко ви помага да постигнете целите си.

Стъпка 2: Анализирайте каналите за закупуване

Преди да започне работата по SEO оптимизация, трябва да разберете индивидуалната фуния на продажбите на вашата компания.

– Вашият екип по продажбите трябва да ви обясни отделните стъпки по пътя на клиента, включително точките по време на продажба, където има контакт с клиента, кои стратегии имат най-голямо въздействие и в кой момент от процеса клиентът напуска.

– И накрая, трябва да оцените продажбите и да анализирате данните, за да определите как вашите клиенти са ви намерили.

– Сега можете да комбинирате всички данни за жизнената стойност на клиента, средното време, прекарано в придобиване и обслужване на клиента, и средното време, прекарано, докато клиентът направи покупка.

Стъпка 3: Настройте кампанията си с правилните ключови думи

След като вече знаете коя е вашата група потенциални клиенти, следващата стъпка включва това, което те търсят в интернет. Това може да стане чрез проучване на ключови думи.

Трябва да внимавате да не фокусирате SEO оптимизацията върху активни маркетингови условия, а по-скоро да се запитате как могат да бъдат изпълнени нуждите на купувача.

Докато проучвате приложими ключови думи, задайте си следното:

– Какви са (основните) характеристики и характеристики на продукта или услугата за продажба?

– Кои ключови думи печелят най-много органичен трафик към сайтовете на конкурентите?

– Какви проблеми моята персона търси да разреши?

– Как този човек ще търси решение на проблема си?

Стъпка 4: Начертайте стратегия за ключови думи, която говори на вашите клиенти във фазата на фунията

Доказан метод за разработване на успешна B2B стратегия за SEO оптимизация включва тематични групи. Използвайки ги, отваряте възможността за постигане на успех в класирането не само за отделни ключови думи, но и за цяла група от теми.

Но как се използват те в B2B SEO оптимизацията, четете подробно на digitalextreme.net ?

В рамките на тематични клъстери се формират по-малки групи от съдържание, всички свързани с централна тема. Те са свързани помежду си чрез стълбова страница на вашия уебсайт.

Започвате със създаване на стълбова страница, която представя в достатъчна степен преглед на основната ви тема. След това връзките от тази главна страница отиват към свързани подстраници или страници с подтеми. След това те на свой ред също се свързват с други свързани теми.

По този начин можете да достигнете до потенциален клиент във всяка фаза от пътя към покупката.

Стъпка 5: Създайте оптимизирани целеви страници за най-продаваните продукти

Вашата стратегия за привличане на клиенти се нуждае от дългосрочен план. За да превърнете потенциалните потребители в дългогодишни клиенти, вашите страници за продажби трябва да бъдат оптимизирани.

След резултата от търсенето, който отвежда потенциални клиенти на вашия сайт, в идеалния случай те трябва да останат на вашия уебсайт и да купят продукт. Това работи най-добре чрез внедряване на информативни и подходящи целеви страници.

В B2B успешните страници за продажби са синоним на стълбови страници. Те имат за цел да мотивират потребителя да направи покупка, но също така предоставят общ преглед на продукта. Призивът към действие подтиква клиентите да купуват повече продукти или да събират по-задълбочена информация.

Стъпка 6: Стратегия за съдържание

Целевите страници често заемат последно място в B2B пътуването на клиента, въпреки че е особено важно да привлечете потенциални клиенти в ранните фази на вашата фуния за покупки.

В B2B сектора процесът на закупуване често отнема повече време, отколкото в B2C компаниите. Това трябва да се вземе предвид при стратегии за SEO оптимизация за B2B компании, като се използва например стратегия за мащабируемо съдържание.

Запомнете: колкото по-високо качество е съдържанието, толкова по-благоприятно е за добро класиране в Google и генериране на подходящи връзки, което увеличава взаимодействието с потребителите. В зависимост от продукта за това могат да се използват статии в блогове, проучвания, електронни книги, видеоклипове и много други.

Стъпка 7: Популяризирайте вашето съдържание и изградете обратни връзки

Изграждането на обратни връзки вече не играе толкова голяма роля в SEO оптимизацията днес. Въпреки това, въздействието от него не трябва да се подценява и не трябва да се оставя извън всяка стратегия. Най-ефективният начин за изграждане на препратки е чрез успешен маркетинг чрез съдържание. Ако създавате висококачествено съдържание, потребителите автоматично ще искат да го споделят. За да увеличите още повече изграждането на връзки, можете също да бъдете проактивни и да се свържете с други компании. Ако харесат вашия продукт, те ще искат да го препоръчат и споделят на своя сайт. Това разширява обхвата ви още повече.

Можете също така да пишете публикации за гости за онлайн списания, като по този начин създадете име за себе си, или да популяризирате етапите на вашата компания чрез съобщения за пресата, например. По този начин можете да придобиете нови клиенти чрез тези висококачествени обратни връзки в началото на вашата фуния за продажби.

Както можете да видите, пътят към успешна стратегия за SEO оптимизация за B2B компании не е непостижима цел. Открийте вашата потенциална целева група и оптимизирайте уебсайта си. Разберете от какво се нуждае вашият купувач и предложете решение. Комуникирайте с вашата целева група по време на всички фази на вашата фуния за покупки и редовно коригирайте стратегията си.

Вече нищо не може да пречи на вашия онлайн B2B успех с extreme-advertising.com !

 

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)