5 ключови стъпки за проектиране на уебсайт за електронна търговия

No Comment 9 Views

Електронната търговия е една от най-конкурентните и доходоносни индустрии в Интернет.

Това означава, че ако искате да успеете, имате нужда от уебсайт, който ще осигури изключително изживяване на клиентите ви на всяка страница. Ако не го направите, можете да сте сигурни, че губите ценни клиенти за сметка на вашата конкуренция.

Независимо от продуктите, които продавате, или демографската група, към която искате да се насочите, това са пет ключови стъпки, предоставени от webdesignbulgaria.net, за проектиране на всеки уебсайт за електронна търговия.

  1. Улеснете намирането на продукти

Първо, трябва да сте сигурни, че вашите клиенти могат да намерят желаните от тях продукти от всяка страница и по всяко време.

Това означава, че се нуждаете от лесни за използване навигационни менюта, интуитивна функционалност за търсене и ясни етикети на всички ваши страници.

С тези три качества всеки клиент на вашия сайт може да намери продуктите, от които се нуждае, за нула време.

Лесни за използване навигационни менюта

Тези менюта са категориите от най-високо ниво, които съдържат всички ваши други подкатегории продукти.

Така че, ако продавате мъжко и дамско облекло, една от тези категории може да е „Ризи“. Ако някой щракне върху тази категория, той трябва да отиде на страница, която има по-конкретни видове ризи, като „Мъжки ризи“, „Дамски ризи“ и „Детски ризи“.

С този вид организация някой може да щрака през вашите категории, за да намери конкретните продукти, които иска да купи.

Функция за интуитивно търсене

Функцията за разширено търсене е глътка свеж въздух за клиентите на електронната търговия.

Това позволява на клиентите да търсят точно това, което искат веднага. И така, все още използвайки примера с дрехите, ако не искат да преминават през три нива на категории, за да намерят черна тениска със среден размер за мъже, те могат да напишат това в лентата за търсене и да намерят резултатите, които искат.

Създаването на функция за търсене на високо ниво отнема много време и тестване, но когато получите такава, която работи, тя е чудесно допълнение към вашия сайт.

Ясно етикетиране

И накрая, това качество е от решаващо значение, за да се гарантира, че клиентите могат да намерят това, което искат.

Ясното етикетиране означава, че използвате възможно най-малко думи, за да опишете продукт с уникално заглавие.

Така че, ако някой търси тениски със среден размер за мъже, той трябва да може да види всички различни видове тениски, които имате според тези критерии.

Независимо дали разликите са в цветовете, продавачите или някои други критерии, клиентът трябва да може да разбере какво прави даден продукт уникален с един бърз поглед.

  1. Маркирайте продукта

Сега, когато вашите клиенти могат да намерят вашите продукти, трябва да ги подчертаете, за да сте сигурни, че се продават.

Това включва уникално заглавие на вашите продукти, както споменахме по-рано.

Но в допълнение към това е важно да покажете продукта на отделна страница.

Тези индивидуални продуктови страници трябва да включват снимки с висока разделителна способност на всеки продукт, уникално описание, написано от някой във вашата компания, точки за най-важните качества на продукта и – най-важното – цената.

Цялата тази информация дава на вашите клиенти страхотна представа какво ще купят. Освен това им помага да сравняват продуктите един с друг, за да могат да направят най-добрата покупка.

С други думи, ако искате да продавате продукти, уверете се, че давате на клиентите си възможно най-много информация за всеки един.

Ако един продукт всъщност е част от по-голям продукт, кажете им го. Или ако работи наистина добре с друг продукт, споменете и това.

Колкото повече знаят, толкова по-вероятно е да купуват и толкова повече приходи ще спечелите.

  1. Улеснете закупуването на няколко артикула

Не всеки купувач е на вашия уебсайт, за да купи един артикул и да си тръгне. Всъщност много от тях искат да купуват няколко продукта наведнъж.

Това е мястото, където е удобно да имате функция за количка.

Количките позволяват на вашите клиенти да събират артикули от вашия сайт и да ги купуват всички наведнъж, когато са готови да платят.

Количките трябва да позволяват на клиентите да добавят или премахват продукти и трябва да показват общата сума, която някой ще плати за всички техни покупки. По този начин клиентите знаят всичко необходимо за това, което купуват.

От друга страна, използването на колички може да доведе до това клиентите да изоставят покупките си по средата.

Ако това се случи, можете да изпратите автоматичен имейл до потребителите (ако са ви дали своя имейл адрес), за да им напомните, че имат пълна количка, готова за покупка.

Това напомняне може да изглежда като спам, но всъщност е полезно за хора, които са прекъснати, докато пазаруват.

Повечето хора не биха оставили количката просто без причина – и това означава, че вероятно ще искат да се върнат при нея и да приключат с пазаруването по-късно.

Изпращането на някого с приятелско напомняне може да направи разликата между изгубен клиент и друга продажба.

  1. Покажете недостиг на продукти

Един от най-големите начини да спечелите повече в сайт за електронна търговия е като покажете недостига на продукти.

Във физическите магазини клиентите могат да видят недостига, като погледнат колко продукти са останали на рафтовете. Това подтиква импулсивни покупки, което води до повече приходи за тези магазини.

Но нямате този лукс с електронната търговия.

Вместо това трябва да покажете недостига на продукти по друг начин.

Най-лесният начин да направите това е да включите кратко изречение до всеки продукт, което казва колко продукти имате в склада си.

Ако имате кутии след кутии с продукт, можете просто да кажете „В наличност“. Но ако наближавате края на доставките си, можете да включите съобщение като „Остават само 4!“ за изразяване на спешност.

Това чувство за неотложност насърчава клиентите да купят продукт, тъй като повечето хора не искат да пропуснат нещо, което може да подобри живота им, дори ако това е тениска.

Освен това можете да преместите последните няколко единици стар продукт, като покажете и недостига. Ако продавачът вече не създава продукт, но все още имате такъв в склада си, превърнете го във свое предимство, като посочите колко малко са останали и че той е спрян от производство.

Заедно това създава усещане за неотложност, което ще превърне всеки потенциален купувач в щастлив клиент.

  1. Нека всеки купува

И накрая, ако искате вашият магазин за електронна търговия да успее, трябва да направите възможно най-лесно хората да купуват от вас.

Най-важното е, че това означава, че не трябва да карате някого да създаде акаунт само за да купи продукт.

Ако го направите, вашите клиенти имат още една голяма стъпка между тях и тяхната покупка. Това ще ги стимулира да намерят това, което искат, някъде другаде.

Така че, ако искате да управлявате успешна компания за електронна търговия, направете възможно най-лесно хората да купуват от вас. В противен случай те ще го получат от някой друг, като Amazon.

Бонус предложение: Не съхранявайте кредитни карти

Може да е удобно да съхранявате информация за кредитна карта, но не си струва риска от загуба на тази информация от хакери или пропуски в сигурността.

Покрийте се от гледна точка на отговорност, като не съхранявате информация за кредитна карта. Той предпазва вашите клиенти от кражба на самоличност и ви предпазва от съдебни дела.

Намерете агенцията, която е подходяща за вас – design4works.com

След като вече знаете кои са най-добрите начини да създадете своя уебсайт за електронна търговия, е време да намерите агенция, която може да ви помогне. Ето защо съставихме списък с най-добрите агенции за уеб дизайн в бранша от цял ​​свят. Ако искате уебсайт за електронна търговия, който ще помогне на вашия бизнес да расте, намерете партньор, който ще го направи!

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)