28 скъпи грешки, които вашият уеб дизайнер на свободна практика прави

No Comment 9 Views

Спестяването на пари чрез наемане на уеб дизайнер на свободна практика вместо професионална агенция е свързано с някои рискове. Ето 28 скъпи грешки, които вашият фрийлансър може да прави.

Изборът на уеб дизайнер е като изборът на строител за вашия дом. Искате някой, който ще се гордее с работата си и ще ви създаде нещо полезно, докато все още изглежда добре. Въпреки че всички искаме тези неща, понякога човекът, когото избираме да поеме кормилото, не върши работата, за която му плащате.

Ако сте избрали уеб дизайнер на свободна практика, той може да прави грешки, които не само ви струват ненужни пари, но и потенциални клиенти. По-големият проблем е, че може дори да не знаете какво да търсите, за да знаете, че не получавате това, за което плащате. Затова сме тук – www.extremeseo.net . Ние сме вашите очи и уши, когато става въпрос за посочване на грешки, които вашият уеб дизайнер на свободна практика прави.

Разгледайте нашия списък с неща, за които трябва да внимавате.

 1. Хвалене твърде много, без да стигате до същността

Искате търсещите да знаят, че сте добри в това, което правите, но трябва да им дадете повече от това. Ако вашият уеб дизайнер представя уебсайта ви като автобиография, внимавайте. Въпреки че препоръките и наградите са страхотни, те не са основното ястие. Трябва да покажете на търсещия, че имате услугите и уменията, от които се нуждае, за да направи живота си по-добър, а не да се хвалите с вашите.

 1. Използване на жаргон вместо нормален език

Вашият уебсайт трябва да бъде представен по начин, разбираем за всички. Не искате да използвате жаргон или термини, с които хората няма да са запознати. Например, ако сте адвокат, вероятно е естествено да мислите и пишете на юридически език. Но не е за всички останали. Искате да имате информация, която всеки може да разбере. Ако не, те ще отидат от вашия сайт до такъв, който говори техния език.

 1. Да бъдеш сладък или умен вместо ясен

Може да си мислите, че сте сладък или умен. Но в действителност никой не знае какво се опитвате да кажете. Яснотата минава дълъг път. Уверете се, че вашият уеб дизайнер поставя яснотата като приоритет пред сладките думи.

 1. Без призиви за действие

Ако вашият уебсайт няма призиви за действие, вашият уеб дизайнер ви прави ГОЛЯМА лоша услуга. Вашият уебсайт трябва да казва на хората какво да правят, защото ако не, те вероятно няма да направят нищо. Трябва също да им кажете какво ще получат от предприемането на действия. Ето един добър пример:

„Насрочете лечение днес и утре нямате комари.“

Това е ясно и не е заровено в дребния шрифт. Това трябва да е вашата цел.

 1. Твърде много призиви за действие

Въпреки че искате да имате призиви за действие, има твърде много добри методи. Ако хвърляте команди на хората във всяко следващо изречение на вашия сайт, те ще бъдат прекалено стимулирани и вероятно раздразнени.

Въпреки че всички те може да са действия, които искате вашите посетители да предприемат, натъпкването им на една и съща страница служи само за загуба на вниманието на вашите посетители. В идеалния случай всяка страница трябва да се фокусира върху една цел.

 1. Използване на непроверени теми на трети страни

Докато непроверените теми на трети страни може да изглеждат фантастични, те могат да забавят вашия сайт. Всички знаем, че това е голямо не и не. Освен това те може да не са съвместими с вашата версия на WordPress. Имайте предвид, че практически всеки месец излиза нова версия на WordPress. Актуализациите на WordPress често могат да бъдат несъвместими с кода на вашата тема , което води до счупване на сайта ви. Уверете се, че вашият дизайнер на свободна практика не ги използва, защото това само ще ви навреди в дългосрочен план.

 1. Няма ентусиазъм за вашия проект

Вашият уеб дизайнер на свободна практика трябва да се вълнува от работата по вашия проект. Да, това е работа. Но ако те просто си бачкат без емоция, това ще се покаже в крайния продукт кой е вашият уебсайт. Те все още ще получават заплащане, а вие оставате с лишен от блясък уебсайт. Искате някой, който ще има свежи идеи и ще се вълнува от създаването на убийствен уебсайт за вас.

 1. Използване на евтин споделен хостинг

Знаете поговорката; получаваш това, за което плащаш. Ако използвате евтин споделен хостинг, не можете да очаквате да имате светкавично бърз сайт. Просто няма да стане. Освен това евтиният хостинг може да не включва редовно архивиране на данните на вашия сайт. Такива хостинг планове са по-податливи на прекъсвания и загуба на данни. Развален сайт без резервно копие е повече от неудобство. Това може да бъде катастрофално за вашия бизнес.

 1. Прекалена употреба на плъзгачи

Внимавайте, ако вашият уеб дизайнер е доволен от слайдера. Въпреки че плъзгачите са начин за получаване на множество съобщения в едно пространство, те могат да станат бавни и накъсани. Това е особено вярно за мобилни устройства. Знаем, че хората извършват по-голямата част от търсенето си в движение. Така че, ако са разсеяни от вашите плъзгачи и не могат да получат информацията, от която се нуждаят, те ще щракнат.

 1. Няма инсталиран маркер на Google Analytics

Как можете да управлявате това, което не можете да измерите?

Вашият уебсайт е епицентърът на публичното лице на вашия бизнес. Трябва да проследявате и измервате какво правят вашите посетители, за да вземете интелигентни решения какво да правите по-нататък. Ето защо Google Analytics е важен.

Професионален съвет: Докато сте в Google Analytics, не забравяйте да добавите филтър, за да изключите собствения си IP адрес и IP адреса на вашия уеб разработчик. По този начин вие не отчитате собствените си посещения на сайта като законен трафик.

 1. Без проследяване на реализациите

Google Analytics не е само за разглеждане на статистика за трафика, за да можете да се почувствате като учен. Освен ако не управлявате онлайн списание и не продавате рекламно пространство за банери като ваш основен източник на приходи, трафикът и показванията на страници ви носят точно нула долара в джоба. Защо да използвате трафика като мярка за успех? Трябва да проследите потенциалните клиенти и продажбите, генерирани от вашия уебсайт, и правилно да посочите от кои канали (органично търсене, платено търсене, директен, имейл, социални) са дошли.

 1. Не използвате Google Search Console

Google Search Console ви предоставя важна информация за здравето на вашия сайт, включително проблеми с индексирането, повредени връзки, мобилна използваемост и HTML подобрения. Това е и мястото, където можете да кажете на Google точно как искате да обходи и индексира вашия сайт. Ако не използвате Google Search Console, е по-трудно да разберете колко здрав е вашият сайт.

 1. Предпочитаната версия на сайта не е зададена

Тъй като говорим за Google Search Console, едно от нещата, които трябва да направите там, е да зададете предпочитаната от вас версия на сайта . Трябва да изберете дали вашият сайт по подразбиране да използва www или не-www версия.

Например example.com и www.example.com всъщност биха се считали за две различни уеб страници без зададена предпочитана версия на сайта.

Това има значение по две причини. Ако имате няколко версии на всичките си страници, вашият сайт ще бъде пълен с дублирано съдържание. Дублираното съдържание изпраща объркващ сигнал до Google за това кое съдържание на вашия сайт е най-важно. Не бъркайте Google. Това може да има отрицателно въздействие върху вашата SEO оптимизация,

Другата причина да не искате дубликати на вашите страници са обратните връзки. Препратките са изключително важен фактор за класиране.

Ако входящите връзки са разделени между две версии на вашата страница, този авторитет на връзката, често наричан „сок от връзка“, се разрежда между две страници. Би било по-добре, ако целият този сок отива към единствената версия на вашия сайт, която се опитвате да класирате.

 1. Няма SSL сертификат

Ако вашият сайт започва с HTTP срещу HTTPS , вие нямате SSL сертификат. Ако нямате такъв, вашите посетители може да видят предупреждение „не е защитено“ в браузъра си.

Това изглежда малко плашещо. Защитените сайтове, от друга страна, гордо показват щастлив зелен символ на катинар.

Google също така официално заяви, че наличието на SSL е положителен сигнал за класиране. По този начин, още една причина да се уверите, че вашият сайт има такъв.

 1. Използване на стокови изображения

Ако вашият уеб дизайнер на свободна практика използва някои стокови изображения, това не е краят на света. Но това не трябва да е всичко, което използват. Стоковите снимки изглеждат фалшиви и общи. Персонализираните графики и истинските снимки осигуряват усещане за автентичност. Искате вашите посетители да ви се доверят. Освен доверие, изображенията на уебсайтове трябва да говорят на вашата целева аудитория и да ви помогнат да предадете предимствата на вашия продукт или услуга.

 1. Размерът на изображението не се оптимизира

Скоростта е от решаващо значение за доброто потребителско изживяване и също така е фактор за класиране. Изтеглянето на изображения с големи файлови размери отнема много време, особено на мобилни устройства.

Изображенията трябва да бъдат оразмерени до действителните размери на пространството, което запълват. Ако натъпчете изображение с размери 3000 x 1500 пиксела в пространство с размери 300 x 150 пиксела, вашият посетител все още трябва да изтегли изображението в пълен размер. След като се уверите, че вашите изображения са с възможно най-малък размер, те също трябва да бъдат компресирани с помощта на функцията „запазване за уеб“ на Photoshop или различни други инструменти за компресиране.

Не на последно място, .jpg изображенията трябва да имат настройка за изобразяване на „прогресивно“. Това незабавно зарежда изображение с по-ниска разделителна способност, което се изостря, докато останалата част от страницата продължава да се зарежда. Това е по-добре, отколкото да виждате празно място и червен X, докато файлът се изтегля и предлага по-добро изживяване за вашите посетители.

 1. Не се оптимизират алтернативните етикети на изображението

Alt таговете описват какво представлява дадена снимка. От гледна точка на SEO оптимизация, описването на вашите изображения на паяците на търсачките е просто още един начин да изпратите по-силен сигнал за това, което представлява вашата страница.

Използването на alt тагове също подобрява достъпността. Хората с увредено зрение могат да използват специализирани екранни четци, които четат уеб страници на глас. За да може екранен четец да интерпретира изображение, то трябва да бъде описано с думи. Маркерът alt предоставя начин да помогнете на тези, които използват екранни четци, да четат вашия сайт.

 1. Използване на лоша структура на сайта

За вашите човешки посетители:

Хората трябва да могат лесно да изследват вашия сайт интуитивно и бързо да намират това, което търсят. Ако са объркани, е по-вероятно да натиснат бутона за връщане назад и да проучат друг сайт.

За търсачки:

Информацията на вашия сайт трябва да бъде ясно категоризирана и организирана. Това често се нарича „силозиране“.

Нарича се силозиране, защото силозите обикновено се пълнят с едно нещо. Във ферма, например, ще имате силоз, пълен с царевица, и силоз, пълен с пшеница. Не поставяте пшеница и царевица заедно в един и същи силоз.

Хората търсят идеи един по един. Никой не търси в Google фразата „Мога ли да съдя хазяина си и трябва ли да получа завещание?“

Това са отделни търсения, които заслужават отделни страници.

 1. Твърде малко бяло пространство

Хората са склонни да сканират уебсайтове, а не да ги четат отгоре надолу.

Ето защо абзаците ми са толкова кратки и има заглавия, точки, цитати и изображения, които разбиват текста.

На вашата начална страница или целеви страници празното пространство е още по-важно. Бялото пространство помага на потребителите да се съсредоточат върху основния ви призив за действие. Помага да разделите и организирате идеите си и насърчава взаимодействието.

По-малкото е повече. Погледнете цялото това красиво пространство.

 1. Няма/лоши етикети за заглавия

Нека направим бърз тест: изтеглете уебсайта си в браузър и погледнете заглавието в раздела. Пише ли „У дома“?

Ако е така, вашият фрийлансър е пренебрегнал етикета за заглавие.

Ако не знаете какво е етикет за заглавие, това е точно това, което бихте си помислили. Това е заглавието на вашия документ. Трябва да извиква за какво е страницата ви. Вашата страница не е за „home“, така че трябва да крещи различно съобщение.

 1. Без съдържание или слабо съдържание

Google трябва да тълкува за какво става въпрос в сайта ви. Не може да направи това със снимки или друго нечетливо съдържание. Ето защо трябва да имате съдържание. Но не просто всяко съдържание. Трябва да дадете на читателите си нещо ценно. Бъдете източник на ценна информация.

 1. Първо настолен компютър / Лошо мобилно изживяване

Уеб дизайнери, разработчици и търговци вършат работата си на настолни и преносими компютри. Когато гледате екран в пълен размер 40+ часа седмично, е лесно да попаднете в капана на мисълта, че това е начинът, по който всички останали преживяват работата, която създавате.

В действителност статистиката показва, че близо 60% от всички онлайн търсения се извършват на мобилно устройство. Очаква се този брой само да расте. Ето защо мобилното изживяване трябва да бъде приоритет, а не закъснение.

 1. Поставяне на естетиката над функцията

Създаването на изкуство е забавно, но уебсайтът ви не е арт проект. Това е вашият бизнес инструмент, който ви позволява да се свързвате с милиони хора от цял ​​свят. Неговата задача е да предаде информация възможно най-ясно и просто и да убеди посетителите да ви приемат призива ви за действие. Ето защо някои от най-минималистичните сайтове са най-успешни. Те са директни и привличат внимание.

 1. Използване на H1 и H2 за стайлинг цели

Това е често срещана грешка сред начинаещите дизайнери.

Етикетите за заглавия (H1, H2, H3, H4, H5, H6) съдържат значение. Те предполагат йерархия на важността. Те не са просто средство за промяна на размера на шрифта. За това е CSS.

Трябва да има само един H1 на страница и това трябва да отразява точно заглавния таг на вашата страница.

H2, H3 и така нататък са всички подзаглавия с намаляваща важност. Те трябва да се използват като заглавия на подсекциите в йерархията на вашите страници.

 1. Няма или лоши/дублиращи се мета описания

Мета описанията са това, което се показва на страниците с резултати от търсачката под заглавието на вашата страница.

Въпреки че мета описанията не са директен фактор за класиране в Google, те са друг начин да опишете ясно съдържанието на вашата страница.

Ако вашите мета описания са особено добре написани, може да се радвате на по-висока честота на кликване на страниците с резултати от търсачките и в резултат на това да получите повече посетители. По-високата честота на кликване също може да повиши класирането ви.

 1. Няма обучение за това как да използвате сайта си, след като е завършен

Вашият сайт е готов, но знаете ли как да използвате всички функции, инсталирани от вашия фрийлансър?

Вашият фрийлансър има ли стандартни телефонни часове? Отдел за поддръжка? Тикет система? Месечни обучения?

Вашият уеб дизайнер трябва подробно да обясни всички функции на вашия сайт. Ако не, тогава просто сте пропилели парите си.

 1. Няма 301 пренасочвания на стари URL адреси

Това може да е една от най-опасните грешки, които вашият уеб дизайнер прави.

Ако имате добре установен бизнес, има голям шанс вашият уебсайт да е придобил много връзки, независимо дали сте търсили активно тези връзки или са се случили естествено. Много от тези връзки няма да са към вашата начална страница. Може да имате връзки към статии в блогове, страници за услуги или страници за продукти, ако имате уебсайт за електронна търговия.

Ако промените структурата на вашия сайт и местоположението на тези страници се промени, всички тези връзки ще сочат към страници с грешка 404. Това наистина може да съсипе вашия сайт от гледна точка на SEO оптимизация, както и от потребителския опит.

 1. Без екип от опитни експерти по дигитален маркетинг на ваша страна

Когато поставите уебсайта си в ръцете на един човек и той внезапно е MIA с всичките ви данни за вход, вие оставате със сайт, до който нямате достъп. Искате да имате цялата жизненоважна информация за вашия сайт, в случай че това се случи. Без екип от хора зад вашия уеб дизайнер, вие се доверявате много на един човек, който потенциално може да ви принуди да започнете от нулата, ако внезапно започне да работи.

Ако искате екип за дигитален маркетинг да развие вашия сайт със стабилен растеж и надеждно обслужване, обадете се на експертите по дигитален маркетинг в Уеб Дизайн България.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)