10 съвета за работа с копирайтър на уебсайт на свободна практика

No Comment 5 Views

Вашият уебсайт е проектиран. Изглежда страхотно. Но съдържанието се превърна в препятствие с размерите на връх Еверест. Какво да кажа и как да го кажа. Кой знаеше, че ще бъде толкова трудно?

Тези празни уеб страници викат за умни думи. Много от тях. Може да сте получили 6 по български в гимназията, но сте на загуба, когато става въпрос за писане на рекламни текстове за вашия уебсайт.

Кой е най-добрият начин да преодолеете своя случай на писателска блокада? Обадете се на професионален копирайтър. Той ще свърши работата както трябва и обикновено много по-бързо от вас.

Професионален копирайтър на уебсайт ще създаде съдържание, което генерира потенциални клиенти и продажби за вашия бизнес. Доброто копие осигурява страхотна възвръщаемост на инвестициите!

Опитен копирайтър на уебсайт ще изработи текст, който е удобен за търсачките, което ще помогне за генериране на трафик за вашия сайт. В същото време той ще се погрижи текстът да е убедителен, насърчавайки посетителите да станат клиенти.

Тъй като вашият уебсайт е вероятно да се превърне във важен маркетингов инструмент за вашата компания, неговото качество ще има пряко влияние върху вашия успех. Точно както бихте потърсили специалист, който да ви помогне при медицински проблем, ще получите по-добър резултат, ако наемете професионален писател, вместо да поемете по пътя „Направи си сам“.

Ето 10 съвета за работа с копирайтър на уебсайтове на свободна практика от Текстовете КОМ, за да осигурите възможно най-добрите резултати:

  1. Предоставете информация за вашата компания, нейните продукти или услуги.

Вашата информация ще помогне на копирайтъра да види голямата картина. Отговори на неговите въпроси. Дефинирайте всеки жаргон. Вие сте експерт във вашия бранш и той се опитва да навлезе в темата. Колкото по-добре той разбира вашата компания, толкова по-вероятно е нейното копие да бъде в целта.

  1. Обяснете основните си цели за вашия уебсайт.

Каква е твоята цел? Искате ли текста на уебсайта да генерира потенциални клиенти, да изгради вашата марка или да продава продукт направо в сайта? Вашите отговори ще повлияят на съдържанието, особено на призива за действие (какво искате посетителят да направи, след като прочете вашия текст).

  1. Опишете вашето уникално предложение за продажба.

Какво прави вашата компания уникална? С какво вашите продукти превъзхождат тези на конкуренцията?

Въпреки че може да предпочетете да не споменавате конкуренцията си по име, опитен копирайтър може да продава въпреки тях, като подчертава превъзходството на вашия продукт в определени области и като повдига въпроси, които потребителят трябва да зададе, преди да направи избор.

  1. Осигурете предварително написани маркетингови материали.

Ако имате някакви реклами, брошури, търговски писма, прессъобщения или промоции, прегледайте ги с вашия копирайтър. Идентифицирайте всички концепции, които искате да включите в уебсайта. Има ли определени фрази или подробности, които са се асоциирали с вашата марка и следователно винаги трябва да се използват?

Копирайтърите не са четци на мисли. Така че колкото повече информация предоставите, толкова по-добре той ще напише вашите текстове.

  1. Разрешете на вашия копирайтър достъп до ключови хора.

Хората във вашата организация са експерти. Позволете на вашия копирайтър да ги интервюира лично или по телефона или имейл.

Информацията, която предоставят, ще даде на вашия автор по-задълбочено разбиране на вашата компания. Това означава, че вашето копие ще бъде фактическо, а не просто пух.

  1. Поставете реалистични показатели и крайни срокове за вашия копирайтинг проект.

Разбира се, можете да окажете натиск върху копирайтъра си за бърза обработка на текстовете, но наистина ли искате бърза работа за съдържание, което може да остане на уебсайта ви с месеци и вероятно години?

Попитайте копирайтъра колко време му трябва и след това работете от тази гледна точка. Качеството е по-важно от скоростта.

  1. Очаквайте да правите ревизии.

Въпреки че повечето професионални копирайтъри ще могат да ви осигурят първа чернова на копие, което е близко до това, което сте имали предвид, най-вероятно все пак ще се нуждае от фина настройка. Ревизиите са важна част от процеса на копирайтинг.

Повечето копирайтъри включват ревизии в тарифите, които имат. Въпреки това, ако промените посоката или се отклоните от параметрите, които сте приели в началото на проекта, може да бъдете помолени да заплатите допълнителна такса за копирайтинг.

  1. Дайте конструктивна обратна връзка.

Когато копирайтърът на вашия уебсайт ви помоли да прегледате текста, прочетете го внимателно. Всяка дума. След това направете конкретни предложения за всякакви промени. Изричната обратна връзка ще помогне да се гарантира, че следващата чернова на текст е в съответствие с целта.

Бъдете възприемчиви и към предложенията на копирайтъра. Той може да има причина за да е написал нещата по този начин и това може да повлияе на вашите ревизии.

  1. Прегледайте внимателно окончателната чернова на текста.

След като сте доволни от начина, по който се чете текста, уведомете копирайтъра, че сте доволни. Освен че ще го накарате да се почувства оценен, вие ще му помогнете да определите предпочитанията си, което може да бъде полезно в бъдеще, когато работите по бъдещи проекти за копирайтинг.

Преработете вашето копие за социални медии, реклама, имейли за продажби и други маркетингови инструменти, за да оползотворите напълно инвестицията си в копирайтинг.

  1. Възползвайте се от инвестицията си в копирайтинг.

Вие притежавате текста на уебсайта, което вашият копирайтър е написал. Търсете различни начини да го използвате. Може ли част от съдържанието да се използва в търговски писма или предложения? Можете ли да вдигнете абзац за реклама?

Използването на един и същ текст ще създаде последователност във вашата марка и ще ви помогне да разпределите разходите за вашата инвестиция в копирайтинг върху множество проекти.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)