СТРОИТЕЛНИТЕ БЛОКОВЕ, КОИТО МОГАТ ДА РЕШАТ ПРОБЛЕМА СЪС ЗАМЪРСЯВАНЕТО

No Comment 42 Views

ByFusion е новосъздадена американската компания в начален стадий, която неотдавна стана част от решаването на проблем, който заплашва нашата околна среда.

Тяхната идея се състои от технологии, предназначени да превърнат и трансформират всички пластмасови отпадъци, които замърсяват реките и океаните – в градивни елементи. Пластмасовите отпадъци във водата на нашата планета са огромен проблем, който остава нерешим. Острият ум на тези хора е фокусиран върху това да се реши този проблем на околната среда. Идеята е, голяма част от инвестицията, да бъде за събиране на пластмасата, която така или иначе я има и плава по повърхността на морета, реки, океани и езера.

REPLAST е името, което стои зад това технологично  постижение, но зад него стои също и рециклиране на пластмасови материали и пресоване на монтажни блокове. Те имат различна форма и плътност, в зависимост от нуждите и могат да бъдат използвани за различни зидани постройки.

Ученият и изобретател от Нова Зеландия, Питър Люис, който е главен инженер на компанията, е създал технология, която определено е правилното решение на този сериозен проблем за околната среда. Окончателният му продукт е абсолютно неутрален, когато става въпрос за въглеродни емисии. В това отношение е напълно безвреден към околната среда. Конструкцията на тези блокове е с добри екологични характеристики, което несъмнено ще улесни получаването на всички необходими сертификати за използването им.

Този иновативен материал се използва широко в производството на стени и звукоизолация.  ByFusion обаче не планира да го използва само за това, така че със сигурност ще продължи да развива своя продукт, за да бъде обширно използван в строителната индустрия.

Цветни блокове са създадени чрез пресоване на пластмасови отпадъци, извадени от водата. Те имат много ниско тегло, идеални са за монтаж и не изисква дори лепило на циментова основа. Този материал със сигурност ще бъде трудно да се замени напълно от бетона, което не значи, че един ден не може да изчисти водата на нашата прекрасна планета и да помогне за изграждането на съоръжения с екологична и много по-колоритна насоченост.

Източник: https://remontira.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)