Стилове на офис мебели

No Comment 58 Views

Смята се, че избора на офис мебели предполагат наличието на някакъв единен стил: максимална строгост в линиите, минимум декоративни елементи. От друга страна, първите образци на офис мебели са създадени през седемнадесети век и през това време много се е променило в обстановката на офисите.

Така, в хода на еволюцията на мебелния дизайн се оформят много стилове, които си струва да бъдат споменати в рамките на тематичния материал. Такива са, следните:

Класически

Хармония, пропорционалност, строгост и простота. Класиката е ясна за всички и добре позната на всички. По правило такива мебели се различават, преди всичко по материала – офис обзавеждането е създадено изцяло от масивно естествено дърво. Класическите мебели от ПДЧ и други по-евтини аналози често се считат за лоши маниери. В този стил, обаче няма строги ограничения и това е само въпрос на вкус.

Заслужава да се отбележи, че традиционното обзавеждане на офисите не може да се смята напълно за „класическо“. Експертите приписват на неокласическата посока зеления плат, обемистите бюра и дъбови вложки във външния декор.

Минимализъм

Както показва практиката, модерните, младите и дръзки най-често предпочитат минимализма. Този стил с право може да се нарече „тенденция“ от последното десетилетие. По времето на появата си минимализмът унищожава стереотипите за задължителното присъствие на елегантност в линиите и други „волани“, които обикновено се използват в декора на мебели. Основният принцип на този стил е функционалността и липсата на ненужни елементи.

В същото време не бива да се мисли, че това са остатъчни ехо от времето на древна Спарта. По правило минималистичните офиси изглеждат повече от модерни и органични.

Висока технология

Хай-тек стилът се характеризира с използването на материали като стъкло, хром, пластмаса. Благодарение на успешната комбинация от светлина, сянка, правилно поставяне на акценти и ефекти, създадени от професионални дизайнери, този стил не се нуждае от богата украса в екстериора на всяка мебел.

Поп изкуство

Страхотна идея за офис декорация за хора с творчески професии. Шокиращият американски художник Анди Уорхол, създателят на този стил е добре запознат както с печеленето на пари, така и със съвременното изкуство. Странните форми, закачливи цветове, необичайни комбинации от материали, игра с фона – всичко това е „популярно изкуство“.

Какво да избера и от кого да поръчаме

Независимо от стила, в който предпочитате да украсите офис пространството си, качеството и цената на мебелите ще играят важна роля. И, за да се сближат тези два важни фактора, важно е да се намери надежден онлайн магазин за мебели. Спрете се на тези, които предлагат само най-доброто от това, което съвременните производствени компании за мебели създават на разумни цени, при това поне в продължение на десетилетия.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)