Ремонт на покрив – отговорна задача

No Comment 83 Views

Ремонтът на покрива не е лесна задача, но винаги се налага поради куп причини. Най-често това са атмосферните условия, липсата на хидроизолация, липсата на каквато и да е била грижа за даден покрив през годините, земетресения, както и други неща, които причиняват разрушаването на керемидите.

За тези, които се занимават с дейността ремонт на покрива, извършването на такъв ремонт не представлява особена трудност. Необходимо е фирмата, която ще извърши ремонта на покрива, да направи предварително обстойно и внимателно проучване на терена, както и неговото начертаване, а след това да набави точните и с добро качество консумативи за неговото извършване.

Като за начало, когато се извършва ремонт на покрива, се започва с разкриването на покрива, с почистването му от евентуални попаднали там боклуци и кал, и след това с поставянето на специална мушама за покриви. След изпълнението на тези три стъпки се предприема наковаване на летвите на покрива, пренареждането на наличните керемиди, и накрая измазването на капаците. Понякога е необходимо да се заменят или да се залепят напукани или счупени керемиди, което се извършва с помощта на силна циментова мазилка, която в последствие изсъхва с намазването на специална течност също на циментова основа.

Тук е необходимо да се отбележи, че съществуват различни видове керемиди, които бихме могли да изберем при ремонт на покрива. Най-често срещаните от тях са класическите керамични, циментовите и изкуствените керемиди. При използването на керамичните керемиди, които са предпочитани от хората заради по-красивата им визия, основен проблем е тяхното тегло, те са най-тежките от керемидите.

Изкуствените керемиди, които се доближават на външен вид до класическите керамични керемиди, са изработени от полипропилен. Те са леки, с дългогодишна гаранция и голяма издръжливост във времето. При тях единственият недостатък е по-високата им цена. Накрая, циментовите керемиди, които се препоръчват за места със ниски температури, се правят от бетон, и недостатъкът им е тяхното високо тегло.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)