Разходи за проектиране: Не плащайте твърде много

No Comment 5 Views

Плащате ли твърде много за дизайнерски услуги? Разберете как да получите най-добрата стойност за парите си с нашето ръководство

Колко е „твърде много“

Както при много неща, бюджетът за дизайн на един човек само за един проект може да бъде годишният бюджет за дизайн на друг !

Целта на тази публикация не е да квалифицира различните мащаби на разходите в индустрията, а да се съсредоточи върху относителната стойност на това, което се доставя.

Харченето на „твърде много“ не означава, че крайната цена е твърде висока; става дума за харчене на повече за даден проект, отколкото ви е необходимо.

Има причини, поради които хората могат да плащат твърде много за дизайн, и те могат да включват, но не се ограничават до, неопитност, навик, абдикация от отговорност, погрешни очаквания и скъпи дизайнери.

Колко трябва да струва дизайнът? Днес питаме затова blogche.net

Цената на дизайна не е фиксирана, така че можете да платите много малко или адски много за същото ниво на дизайн.

Променливите могат да включват опит на дизайнера, размер на агенцията, местоположение, вид работа или дори вида на договора, който имате с дизайнера. Почти винаги това ще бъде уникална комбинация от всички тези фактори.

Ако сравнявате дизайнери, тогава трябва да се уверите, че сравнявате поне подобни с подобни, а не сравнявате един току-що завършил фрийлансър, който работи от вкъщи, с опитен професионалист, който работи в голяма градска агенция.

Ако го направите, едното почти ще бъде по-скъпо от другото, ако цената е единствената налична мярка.

Начини да не плащате твърде много

Има поговорка, че най-евтиният дизайн често е този, който ще ви струва най-скъпо.

Струва си да сте сигурни, че давате приоритет на важното и да го използвате като свое ръководство.

Изследването е ключово.

Знаейки, че качеството на дизайна, който ще получите, е пряко свързано с опита и уменията на дизайнера, който работи върху него, струва си първо да направите малко проучване.

Изследването не трябва да бъде сложно и продължително; може да са само няколко прости въпроса или молба да видите техните пълномощия или казуси.

Ако те нямат такива или разсеят притесненията ви, винаги можете да натиснете малко повече и да говорите директно с дизайнера и да усетите как би било да работите с тях.

Намерете правилния дизайнер за вас.

Ако вашият приоритет е да се справите правилно от първия път и да сте 100% уверени във вашия маркетинг, потърсете дизайнер с уменията и опита, които изисквате.

Ако не се нуждаете от най-лудата креативност и се нуждаете от дизайнер, който да приложи бързо най-простия дизайн към много прости проекти, нямате нужда от дизайнер, който постоянно търси да създаде следващото ново нещо.

Прекалено креативният дизайнер може да е последното нещо, от което се нуждаете, а дизайнер, който се отличава с изкуството си, ще бъде много по-подходящ за вашите нужди.

Търсете стойност

Стойността е субективна, но може да бъде много лична. Разберете какво цените и го използвайте като свое ръководство, а не като произволна мярка, измислена от някой друг.

Ако дизайнер отговаря на това, което цените, той е най-добрият дизайнер за вас. След като сте сигурни в ценностите си, ще бъдете много по-уверени в избора си на дизайнер.

Определете бюджет

Всички работим в реалния свят; независимо дали ни харесва или не, винаги има бюджет.

Бюджетът, с който разполагате, ще изиграе своята роля, но отново не трябва да е първият фактор.

Като правило трябва да дадете приоритет на стойността пред цената и винаги ще бъдете по-щастливи с избора си на дизайнер. Правилният дизайнер ще ви помогне да извлечете максимума от всеки бюджет, а не обратното.

Ползи от правилното плащане

Трябва да се стремите да балансирате стойност и цена и резултатите ще се погрижат сами.

Ползите ще включват подобряване на качеството на работа, ефективност в бюджетите и графиците и по-добри работни взаимоотношения.

Качество на работа

Дизайнерите винаги ще произвеждат най-добрата си работа, когато работят с клиенти, които им се доверяват и оценяват техните умения и опит.

Това доверие работи и в двете посоки, правейки процеса по-приятен за всички участници. По-качествената работа винаги води до по-добри резултати и по-голяма възвръщаемост на инвестициите .

Спестяване на време

Както бе споменато по-горе за качеството, когато получите правилния дизайнер и оцените работата, която създава, винаги ще има ефективност и спестявания.

Правилното изпълнение на проекта от първия път гарантира, че проектът ще бъде възможно най-ефективен и това ще се отрази в спестяване на време и разходи.

Подобрена репутация

Когато дизайнерските проекти протичат гладко и ефективно и всички харесват резултатите, целият процес е много по-приятен и работните отношения са от полза за всички участници.

По-добрите работни взаимоотношения позволяват проектите да се предприемат по-бързо и по-лесно, като насърчават по-голямото поемане на отговорности като защита на марката и корекция.

Заключение

Разходи за проектиране: Не плащайте твърде много – при проучването на тази тема обмислихме как да определим колко е „твърде много“ за вас и вашите нужди.

В обобщение

Разгледахме колко трябва да струва дизайнът и как това може да варира в зависимост от няколко фактора, от опита на дизайнера до размера на неговата агенция.

Също така ви подтикнахме да обмислите каква стойност придавате на дизайна и как това трябва да оформи вашите представи за разходите.

Бъдете отворени за обсъждане на вашите ценности с дизайнер и различни начини за заплащане на вашата работа, като абонамент за дизайн или модел със запазен стил, но винаги в зависимост от вашите специфични нужди.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)