Кое е особеното при поддръжката на ламинирания паркет

No Comment 41 Views

Ламинираният паркет е красиво и уютно решение за подова настилка и е подходящ за всеки дом. Стои добре както в хола и спалнята, така и в кухнята у коридора. Съществено предимство на ламинирания паркет е сравнително лесната му поддръжка. Изискват се само подходящ препарат и моп с добро изстискване.

Мопът е от съществена важност, защото ламинатът не обича силна влага и може да реагира с подуване, ако е преовлажнен. Затова винаги подбирайте уред, който след изстискване остава съвсем леки влажни следи, а основната препоръка за препарата е да не съдържа абразиви, защото така може да се образуват драскотини по пода.

С какво да го почистваме

Най-добрата поддръжка става с моп с микрофибърна подложка. По този начин гарантирано се отстранява всяка мръсотия, която прахосмукачката не може да захване. Не забравяйте мопът да е добре изцеден.

Препаратите за поддръжка на дървен под обикновено са подходящи за почистване на замърсен ламиниран паркет, но въпреки това е добре да се консултирате със специалист, преди да закупите такъв. За леко почистване на незамърсен ламинат можете да използвате и само вода.

Как да го предпазим от подуване и надраскване

Когато поставите висококачествен нов ламиниран паркет, е важно да му осигурите адекватна грижа. Това означава да сведете до минимум шансовете за подуване, надраскване и износване. Това може да стане лесно със следните съвети за поддръжка от КарпетМакс:

  • Почиствайте само с добре изстискан моп и подходящ препарат;
  • Не влизайте с обувки или ги бършете много добре на влизане;
  • Не поставяйте саксии и други предмети директно на пода;
  • Поставете предпазни капачета на краката на мебелите и най-вече на столовете;
  • Чистете редовно с прахосмукачка, за да отстраните твърдите частици, които могат да причинят надраскване.

Ако спазвате тези прости правила за поддръжка, вашият ламинат ще бъде в чудесно състояние дълги години.

Откъде можем да поръчаме ламинат

Когато решите да замените своята стара подова настилка, ламиниран паркет Карпет Макс е един от най-добрите варианти. В онлайн магазина им на carpetmax.bg можете да разгледате огромно разнообразие от цени, модели и цветове и сред тях със сигурност ще откриете подходящ за вашия дом.

В CarpetMax се предлагат отлични ламинирани паркети на водещи производители като Unilin Flooring bvba (Quick Step), Classen (Chateau), Kastamonu и други. При пазаруване от КарпетМакс ще се радвате на отлично обслужване и професионална консултация, коректна и бърза доставка, както и атрактивни цени.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)