Как да се погрижите за ипотечните си финанси

No Comment 3 Views

За да получите  ипотечен кредит,  е необходимо да се погрижим за нашето добро име, история и финанси, наред с други неща. Разберете какви изисквания могат да ви помогнат, когато поискате финансиране за собствена къща или апартамент.

Няколко съвета как да се погрижите за финансите си за недвижими имоти

Бъдете внимателни с кредитната си история. За тази цел е важно да следите плащанията си. Избягвайте да задлъжнявате в различни банки, особено с кредитни карти, тъй като това ще доведе до профил на неплатежоспособност и вратите на кредитните институции ще се затворят лесно.

Поставете си конкретна цел за спестяване. Тази цел трябва да бъде измерима: помислете колко средства са ви необходими и колко ще трябва да спестявате на две седмици или месеци, за да ги постигнете.

Преценете финансовите си възможности. Помислете дали доходът ви ще може да покрие размера на ипотечния кредит, от който се нуждаете. Като общо правило този кредит не трябва да надвишава 30% от семейния ви доход. Проверете дали всички разходи, които имате, могат да бъдат покрити от доходите ви.

Плащайте навреме ипотечния си кредит. Домът, който е в крак с плащанията по кредита, както и с данъците, комуналните услуги и поддръжката, повишава стойността си и доверието към вас.

Обмислете възможността за закупуване на употребяван дом. Ако покупката на чисто ново жилище ви кара да се притеснявате, че няма да можете да плащате, можете да изберете жилище втора употреба. Тази алтернатива ще бъде по-евтина и може да успеете да намерите по-добро местоположение, размер или ниво на собствения капитал.

Анализирайте предлаганите лихвени проценти. Когато вземате ипотечен кредит, обърнете внимание дали лихвеният процент е фиксиран или променлив, дали се правят годишни корекции и какъв вид застраховка е включена.

Предоговорете кредита си, ако не можете да го изплатите. Ако вече имате ипотечен кредит и по някаква причина не можете да го покриете, поискайте от институцията или банката да го преструктурира. Не пропускайте плащане за повече от три месеца, защото може да загубите собствения си капитал.

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)