Как да запазим спалното бельо безупречно

No Comment 42 Views

Когато решите да пътувате някъде, взимайки с вас спалното бельо, със сигурност не искате то да бъде опустошено от влага, плесен или насекоми. За да избегнете тази неприятна ситуация, ви трябва специална подготовка. Спалните ви принадлежности е добре да бъдат сгънати, опаковани в найлонови торбички и сложени в кутия, покрита с хартия.

Съществуват специални кашони за матраци, които ако си закупите, можете без притеснения да пренасяте матрака си, тъй като те ще го поддържат чист и безопасен. Когато сте готови с това, е време да опаковате калъфките си, а с тях и възглавниците си. Това е най-лесно да го направите, като също ги сгънете и поставите в големи найлонови торби. Докато опаковате, не забравяйте да оставите настрана различните одеяла и кърпи. Те могат да се използват за опаковане на кутиите.

По-големите кутии, например от гардероб могат да ви послужат за опаковане на балдахин, за да не се измачка. Сгъвате го по дължина, поставяте го върху подплатена закачалка и го прибирате в кутията. Ако това не ви се струва правилната опция за вас, тънките завеси могат да бъдат изгладени и също опаковани в торбички. При избиране на ползване на кутии, не поставяйте предмети в долната й част, за да избегнете повреда на спалното бельо.

За да ви е по-лесна задачата със самото пренасяне на спалното бельо, трябва то да е и правилно избрано. Материи, които трудно се перат или се късат лесно не са избор за предпочитане. Уверете се, че подбраните от вас артикули могат да се перат без затруднения. Например, не е добър вариант ръчно плетено одеяло да е част от спалните ви принадлежности, защото то няма да удържи на често пране и сушене в промишлени машини.

Ако все пак, колкото и внимателни да сте били, се появят петна по спалното бельо докато сте на път, няма място за притеснение, защото има лесни трикове да се отървете от засичане. В никакъв случай не използвайте белина. Дори да ви звучи невероятно, каквото и да е петното, поставете върху него хладна влажна кърпа, докато се доберете до перална машина, която ще сложи край и на последните остатъчни следи от него.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)