Защо да закупим кувертюра/шалте за спалнята?

No Comment 186 Views

Домът на всеки един човек е най-святото му място. Там се прибираш, за да прекараш времето си с децата и роднините си и да си починеш от натоварен ден. Именно поради тази причина, там трябва да се чувстваш най-уютно и комфортно. Най-личното място във всеки дом е спалнята. Обърнете специално внимание на нея, за да може да се будите отпочинал и готов за новия ден. В обзавеждането на спалнята освен големите и стандартни мебели, като легло, чекмедже, нощни шкафчета и други, трябва да се обърне внимание и на малките детайли. Благодарение на тях се постига перфектната визия на стаята. Купете си едни красиви и плътни пердета, различни по вид и големина декоративни възглавници. Другото, за което трябва да помилите е и покривалото за легло. То предава завършен вид на всяка спалня. Има два вида покривало за легло – кувертюра и шалте. Кое да изберете може да решите, след като прочетете статията.

  • Разлика между кувертюра и шалте

Двата вида покривало се различават по плътността. Шалтета имат прошита вата и са много по-плътни. Те може да се използват съвсем спокойно и за завивка. Кувертюрите са по-тънък вид покривало. Който и от двата вида да изберете, може спокойно да ги съчетаете с интериора на помещението ви. На пазара има различни модели с невероятни цветове и десени. Още по-добър вариант е и да изберете покривало, което има две лица – от едната страна може да е едноцветна, а от другата цветен десен. За децата също има богат избор на любимите им анимационни герои. Платовете, които се използват за изработката на шалтета и кувертюрите обикновено са полиестер, памук, жакард, микро плюш и други.

  • Предимства на шалтета и кувертюри

Освен факта, че кувертюрата или шалтето ще придадат повече лукс, комфорт и уют в спалнята ви, има и други причини да ги закупите. Едно от тях е, че те ще предпазят спалното ви бельо от зацапване и захабяване. Ако не сте любители на оправянето на легло сутрин, винаги може да метнете отгоре едно покривало и така бързо да решите проблема си. Другото предимство е факта, че може да ги използвате за завивка. По принцип шалтето в този вариант ще е по-добрият избор, тъй като както вече казахме, те са по-плътни. Кувертюрата също може да се използва за одеяло, но ще е по-подходяща за по-топлите месеци.

Създайте перфектната и уютна спалня като закупите покривало за легло. Дали ще е кувертюра или шалте, вие решавате, но със сигурност са задължителен аксесоар. В web магазин за матраци и обзавеждане Mattro.net ще намерите много и различни модели покривала, с които стила и перфектната визия на спалнята ви ще е гарантиран.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)