Заемите до заплата – закърпване на бюджета си при спешни случаи

No Comment 16 Views

Бързият кредит до заплата не е универсално решение, което ви позволява да разрешите всички наши финансови проблеми. На първо място, това е решение, което е предназначено да помогне главно в спешни ситуации, когато имаме нужда от незабавна инжекция на пари за покриване на спешни разходи – затова повечето оферти са за доста малки суми. Също така не бива да третираме такива заеми като начин за изплащане на предишни задължения – това е прост начин да изпаднете в дългова спирала. Преди да използвате офертата, винаги си струва да помислим дали наистина имаме нужда от допълнителни пари и дали заемът е единственото ни решение.

 

Не всеки заем е еднакъв

Когато говорим за бързи кредити, често ги третираме като една последователна продуктова категория – но това не е вярно. Всъщност, въпреки някои общи точки, подобни оферти могат да варират значително. Какви са разликите? Още в началото си струва да се отбележи, че има различни видове заеми. Разбира се, това са стандартни онлайн заеми до заплата, тоест малка сума, взета назаем за сравнително кратък период, като процесът на заема тече изцяло онлайн. Предлагат се обаче и заеми на вноски, които ви позволяват да разпределите погасяването на кредита, за да не бъде тежко бреме за финансите на кредитополучателя, както и кредити за задлъжнели лица, консолидационни заеми или заеми без бази.

 

Кредитоспособността не е задължително условие

Когато кандидатстваме за банков кредит, оценката на нашата кредитоспособност има много голямо влияние върху това дали ще ни бъде отпуснат или не. При бързите кредити е различно – тук много кредитори имат много по-ниски изисквания по отношение на кредитоспособността. Някои оферти дори се рекламират от факта, че не проверяват историята на кандидата в базите данни, други от своя страна обръщат повече внимание на текущото състояние на финансите на кредитополучателя, като преценяват всеки случай поотделно. Това означава, че дори и да не можем да разчитаме на банков заем, има голям шанс да получим необходимите пари като небанков заем.

Източник: https://kreditolandia.net/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)