Бързи кредити – в какво е тяхното преимущество

No Comment 22 Views

Доста често в живота има случаи, когато спешно се нуждаете от пари за заем. За такива случаи има бърз кредит. В тази статия ще се опитаме да разберем колкото е възможно повече за бързия заем. Приятно четене!

Предимства и недостатъци на бързия заем

След фразата „бърз заем“ човек, който заема пари, може да бъде щастлив, защото има шанс да вземе пари „безплатно“. Въпреки това, малко хора разумно претеглят плюсовете и минусите. Предлагам да разберем основните предимства и недостатъци на бързия заем.

Първото и най-важно предимство на бързия кредит е, че уреждането му отнема няколко минути. Необходими документи: лична карта.

Въпреки факта, че заемът е бърз, размерът на средствата, които могат да бъдат кредитирани, варира в доста добри интервали.

На какви фактори трябва да обърнете внимание, когато кандидатствате за бърз кредит?

Разберете дали бързият заем има скрити такси. По правило сериозните банки с добра репутация не определят такива скрити такси, но въпреки всичко е по-добре да играете на сигурно и да прочетете внимателно договора.

Разберете лихвения процент и пълната цена на заема, включително сумата на окончателното надплащане (тези елементи обикновено са посочени в отделно поле в текста на договора за заем).

Какво е бърз заем?

Бързият заем е практически заем, но само че по-малък. Той се взима за известно време. И се отпуска значително бързо.

Традиционно под бърз заем се разбира заем в размер до 15 хиляди лева за период до 30 дни. Това е така нареченият заем до заплата.

Такава рамка обаче не е установена със закон. Затова всяка организация е свободна да определя сама правилата за отпуснкането и самия размер на бързите кредити, които отпуска.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)