4 изненадващи ползи от филтрираната вода

No Comment 9 Views

Филтрираната вода, за разлика от пречистената, идва чиста и готова за пиене директно от източника. Независимо дали използвате кран за филтриране или кана за филтрирана вода, тя все пак е по-добра от пречистена вода. Пречистената вода трябва да бъде обработена след извличане от източника. Може би не ви е ясно защо едната ще е по-добра от другата или защо обикновената стара чешмяна вода не е добра за пиене. Има много предимства на ценната течност, която е преминала през филтри за вода.

Премахва хлора

Водата трябва да бъде обеззаразена, преди да може да стане питейна. Повечето  местни ВиК станции използват хлор  за предотвратяване замърсяването с микроби и бактерии на водата. Въпреки че е добре за дезинфекция на водата, елементът може да се окаже вреден за човешкото здраве, включително  повишен риск от рак. Филтрирането на водата помага да се премахнат остатъците от хлор от градските водопроводни системи.

Намалява варовика

Заради него домашната вода се усеща „твърда“. Наред със създаването на твърда вода и причиняването на наслоявания в тръбите и уредите, варовикът влошава вкуса на водата ви. В някои райони водата от чешмата има голямо количество варовик. А понякога дори бутилираната вода може да съдържа варовик. Поради това филтърът може да бъде изключително важен.

По-добре за околната среда

Когато филтрирате водата си, можете да я вземете направо от източника. Това премахва нуждата от бутилките за еднократна употреба. Инвестирането в бутилка за вода за многократна употреба може да ви спести пари в дългосрочен план и предотврати негативното въздействие върху околната среда.

Намалява миризмата на чешмяна вода

Може да сте забелязали, когато наливате вода от чешмата, че има неприятна миризма. Тъй като чешмяната вода се обработва с различни химикали, изложена на тежки метали и други аспекти на околната среда, водата ви може да има лоша миризма. За щастие, филтрирането помага да се отстранят химикалите и другите външни замърсители.

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)