4 добри хранителни навика, които гарантират здравето ви

No Comment 20 Views

В повечето случаи здравето ни зависи пряко от хранителните ни навици. Когато искаме да се отървем от тлъстините по корема или талията, трябва да променим начина си на хранене. Ето 4 хранителни навика, които ще ни помогнат да постигнем целите си.

Например, бихме могли да си поставим по-малка цел да развием здравословен хранителен навик като пиене на вода вместо подсладени или газирани напитки по време на обяд.

Тези 4 полезни хранителни навика със сигурност ще ни помогнат да постигнем нашите здравни цели. За тези от нас, които страдат от диабет, тези здравословни хранителни навици също ще ни помогнат да контролираме кръвната си захар.

  1. Изберете вода вместо безалкохолно

Поставете си за цел да пиете вода вместо газирани или  подсладени напитки. За да направите това по-визуално, напишете колко често ще правите тази замяна, например 5 пъти седмично. Така ще ви е много по-лесно да прецените до каква степен се справяте с изпълнението на плановете си.

  1. Яжте бавно и внимателно

Отнема около 20 минути на мозъка ви да изпрати сигнал, че сте сити. Яжте бавно. Отделете допълнително време, за да обърнете внимание на това какво ядете и какво количество. За да ви е по-лесно, запишете колко често ще полагате усилия да отделите поне половин час, за да се нахраните спокойно.

  1. Придържайте се към една порция

За тези от нас, които обичат да разполагат с голямо количество храна, изяждането на една порция ще ни помогне да контролираме приема на калории. Предизвикайте се да се придържате към една порция, а също и към стандартните размери на порциите. Разбирам, че е трудно да се задоволите само с една порция бургери Варна, но трябва да сте упорити.

  1. Яжте повече пресни плодове и зеленчуци

Вземете решение за себе си да консумирате поне по половин чиния с плодове и зеленчуци при всяко хранене. Плодовете и зеленчуците имат ниско съдържание на наситени и транс-мазнини и богати на фибри, минерали и витамини.

 

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)