ЧЕСТО СРЕЩАНИ ПРОБЛЕМИ ПРИ ТЪРСЕНЕ НА РАБОТА

No Comment 10 Views

Обезсърчаващото отхвърляне

Всеки, който някога е търсил работа, е изпитвал отказ. Дори въпреки блестящата ви автобиография, примерното ви мотивационно писмо, безупречното ви досие с предишни работодатели и почти перфектното интервю, този имейл за отказ (или изобщо без имейл) все още е възможен. Това може да ви отнеме много, тъй като може да натежи върху самочувствието ви, но най-добрият начин да се справите с него е да признаете, че това може да се случи на всеки. Независимо дали това е така, защото не сте били най-добрият кандидат, или по-косвена причина, по-добре е да го вземете на крачка и да гледате следващата възможност!

Брандиране на себе си

Освен ако не сте много търсен специалист в много малка професионална общност, открояването сред вашите колеги кандидати може да бъде трудна задача. Целта тук е да създадете за себе си марка, която е не само привлекателна за работодателите, но е подкрепена и с атрибути, на които малко други могат да претендират. Точно така, не става въпрос само за това да имате завладяващ LinkedIn или да напишете интересен блог, а да оставите уникалния си глас като професионалист да блести. Ключът към това се крие в подчертаването на нещата за себе си, които работодателите си спомнят с най-голямо удоволствие за времето си с тях, както като професионалист, така и като човек.

Интервю

С достатъчно отдаденост е възможно да изострите уменията си за интервю по такъв начин, че да сте готови за почти всичко. Една от основните стратегии е, по ирония на съдбата, да не се подготвяме прекалено! Основното е неоспоримо: направете проучване за компанията, знайте как да формулирате своите способности и цели и се облечете и представете по съответния начин. Не се опитвайте обаче да надхитрите интервюиращия. Ако ви бъде зададен въпрос, който не очаквате, отговорете искрено и убедително. Помислете, без да изглеждате неискрени и ще направите по-добро впечатление!

Вашето търсене ще бъде значително по-малко предизвикателно, когато имате някой, който да ви свърже с работодатели, с които наистина сте съвместими.

Източник: Обяви за Работа

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)