Съединяване на полипропиленови тръби при смяна на щрангове

No Comment 56 Views

На пръв поглед съединяването на полипропиленовите тръби самостоятелно при смяна на щрангове и тръбопроводи в жилището изглежда трудна задача. Всичко, което е необходимо за човека, който ще изпълнява тази дейност, е внимание, точност и елементарен опит в работа с домашни инструменти.

За да премине всичко както е нужно, най-напред трябва да се запознаете с инструкцията за работа, която е в комплект с поялника. В тази инструкция има съвети, които помагат правилно и точно да се направи монтажа.

В инструкцията ще намерите съвети как правилно да съедините полипропиленовите тръби при самостоятелна смяна на щрангове. Ако изпълнявате стъпка по стъпка съветите, тогава бъдете сигурни, че правилно и качествено сте си свършили работата.

Освен всичко това, в тази инструкция ще намерите информация за различните видове тръби за смяна на щрангове и тръбопроводи, за зависимостите им от налягането и температурата, при които следва да се ползват.

Задължително погледнете раздела за работа с фитинги. Разбира се, в никакъв случай не трябва да забравяте и правилата за безопасност.

Преди да пристъпите към смяната на щрангове и тръбопроводи на отоплителната или водопроводната системи, е необходимо да си направите план-схема за прокарването на всички тръби. Това ще ви позволи предварително да очертаете местата за разположение на крановете и другите елементи на системата, а така също правилно и точно да измерите необходимите дължини на тръбите.

Като приключите с подготовката на всички елементи на системата може да преминете към събиране на отделните детайли, които в края на работата ще бъдат събрани в единно цяло. Но тук без поялник няма да минете.

Най-добре е поялникът да се монтира върху стойката, която е в комплекта. За по-удобна работа в процеса на запояване е необходимо да се държат в хоризонтално положение частите, които ще се съединяват.

При смяна на щранговете ще се наложи да потърсите помощ за запояването на вертикалната тръба, защото тук работата е по-сложна. Когато поялника се нагрее, снемете го от стойката, за да запоите новия щранг. В това време той се придържа прав от помощника. Трябва да се работи много внимателно, за да не се допусне изгаряне.

Така с повече търпение, внимание и точност в действията, вие ще се справите със съединяването на полипропиленовите тръби.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)