Симбиозата на мода и гостоприемство на хотелите

No Comment 14 Views

Хотели от цял свят все повече си взаимодействат с добре познати марки в света на модата. Появи се вече и нова група от гости, които не просто изискват специализирани стаи, но също така и специализирани хотели. За да се открояват от конкуренцията, хотелските оператори започнаха да създават нови търговски марки, както и да работят в тясно сътрудничество с вече утвърдени такива.

Такива тенденции в туристическата индустрия вече се наблюдават от известно време.

Преди тридесет години, клиентите на най-големите хотелски вериги започнаха да изискват по-високо ниво на обслужване, където и да отидат и отговорът на туристическата индустрия не закъсня. Тогава се появиха хотели извън веригите, в които подходът към гостите бе индивидуализиран. Появи се бум на бутикови хотели. Проблемът обаче е, че винаги идва моментът, когато “нестандартното” става нещо обичайно и хотелът отново трябва да създаде нещо с което да се откроява.

В момента повечето от големите оператори са стигнали до извода, че за да се открояват, е добре да работят с признати марки. Разработеното в света на модните марки има уникалната способност да привлеча целевата група, без големи разходи за реклама.

Първият опит на хотелиерите с известни марки е направен преди десетина години. Те просто обзавеждат по специфичен начин  в хотела, апартаменти или стаи с наименования на марките, които са използвани за съответният интериор. Опитът е  успешен и веднага започва да се използва в много хотелски вериги. Освен това, така всеки един от хотелските брандове по този начин има възможност  да популяризира своята собствена марка не само сред гостите на хотела, но и сред хората, които предпочитат модата.

Други хотелиери подхождат по различен начин – решават да създадат свои собствени марки. Като последица от това повишаването на конкуренцията става все по-агресивно и е трудно да се предскаже изхода от тази борба, но едно е ясно – пазарът се развива. Вероятно идва моментът, когато няма да се счита за прищявка дамите да изберат цвета на хотела според този на новата им вечерна рокля!

Източник: http://hotel-orbita.bg

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)