Пчелно млечице – какви ползи за здравето притежава?

No Comment 931 Views

Ползите за здравето от приемането на пчелно млечице са многобройни и все повече университети по целия свят сега изучават това вълшебно съединение в опита си да го разберат. Когато прочетем как може да ни помогне понякога изглежда твърде хубаво, за да е вярно. Но наистина има много състояния, при които то може да окаже помощ.Няма съмнение, че приемането му съдейства за тонизиране на организма и повишаване на жизнеността, като спомага за балансиране на хормоните.

Трябва да си зададем въпроса: Как се чувствам? Дали съм по-добре, когато приемам тази добавка?

Ако установите увеличаване на енергията и общо чувство за по-добро общо състояние, ако откриете, че спите по-добре, когато го приемате и се възстановявате по-бързо след тренировки, или че кожата ви просто свети, значи наистина има полза от него.

Ако направите бързо търсене в интернет ще видите колко много научни изследвания са били направени за пчелно млечице, а огромният обем на научните изследвания ще ви зашемети. На сайтове като Ambrozia.bg може да прочетете повече за пчелните продукти, да разберете представа къде се добиват те и да направите поръчка за закупуване на това, от което се нуждаете при гарантирано качество.
Ясно е, че най-ярките научни умове в света виждат “нещо” в това вещество, като редица проучвания доказват неговитебезбройни ефекти при различни здравословни проблеми.

Ето някои ползи за здравето, които са подкрепени от науката.

* Антиоксидантна мощност.
Антиоксидантите са важни за нашия организъм. Когато нашите клетки се окисляват това води до по-чести случаи на рак, сърдечни заболявания и други дегенеративни състояния.
Всички сме виждали как обелена ябълка потъмнява в рамките на минути – това е буквално, което се случва с нашите клетки през живота ни. Но учените са открили, че някои храни имат огромно количество антиоксиданти, които забавят и дори спират този процес. Така се случва, че пчелно млечице може да бъде една от тези храни, тъй като съдържа много големи количества от няколко антиоксиданти.
Това, което учените са установили е, че когато то е прясно, има по-високи количества от тези антиоксиданти.

* Имуномодулатор.
Автоимунните заболявания са състояние, при което имунната система на организма атакува сама себе си. Болести като ревматоиден артрит и алергии са пример за автоимунни заболявания.
При провеено в Япония изследване с мишки, които генетично са предразположени да получат сериозни автоимунни заболявания, учените установили, че ако получават като добавка пчелно млечице се получава значително забавяне на заболяването и след като го получили, живели значително по-дълго от мишките, които не се получи добавката. И тъй като хората не са мишки, това проучване със сигурност подкрепя много признания от хора, които са съобщили, че използвайки пчелно млечице са успели да усилят или да балансират имунната си система.

* Прочиства черния дроб.
Много хора, докато не прочетат, не са наясно, че то има способността да защитава черния дроб. Никога не подценявайте важността от запазване на вашия черен дроб здрав – всичко, което поглъщате минава през него, за да се филтрира. Така че той е много важен за цялостното здраве.

Има много хора с увреден от токсини черен дроб и това е важна за здравето ситуация, тъй като често може да доведе до поява на рак на черния дроб. Днес, според някои проучвания, само питейната вода от чешмата може да го изложи на до над 200 токсични съединения. Това прави приемането на пчелно млечице с неговите защитни сили дори по-важно.

* Има противовъзпалителни свойства.
Днес много изследвания показват, че хроничното възпаление е една от основните причини за появата на сърдечно-съдовите заболявания и други дегенеративни заболявания като болест на Алцхаймер, артрит и дори някои видове рак.

Учени тествали противовъзпалителната му активност. Те изследвали пчелно млечице за про-възпалителни цитокини, такива като TNF-алфа, IL-6, и IL-1. Било установено, че приемането му потиска тези про-възпалителни съединения, т.е то има противовъзпалително действие. Така че, ако имате сърдечно-съдово заболяване, болест на Алцхаймер или чести хронични заболявания в семейството приемането му вероятно е една отлична добавка за вас.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)