Психология на цветовете в уеб дизайна

No Comment 31 Views

Знаете ли, как различни цветове предизвикват определени емоции и психологически ефекти? Защо е важно това за уеб дизайн? Разберете значението на психологията на цветовете.

Всички имаме любими цветове и по различни причини. Ние знаем, че някои цветове предизвикват щастливи и успокояващи емоции, а други ни оставят неприятно усещане и ни правят малко претоварени. Някои цветове са просто твърде много в различни настройки, докато други са идеални за околната среда и целта. Това важи и при проектиране на уеб сайт. Цветовете, които сте избрали, трябва да бъдат подходящо посланието за целта на вашия сайт.

Ето списък на това как различните цветове влияят на съзнанието, настроението и атмосферата.

Червен цвят

Говори за страст, ентусиазъм и вълнение. Ярките нюанси на червено са отлични, когато се опитвате да привлечете вниманието на потребителя към важни бутони за действие, като “Кликнете тук” и “За контакти”. Малки части от ярко червено могат да бъдат използвани, за да привлечем вниманието на посетителите. Червеното трябва да се използва само за да привлече зрителите на определени елементи в сайта. Червеното се смята за силен цвят. Той цвят може да се използва за по-големи обекти в уеб дизайна.

izrabotka2Син цвят

Синьото е много успокояващо, хладно и спокойно. Леките сини нюанси често се използват за да покажат, професионализъм, надеждност и доверие. Светлите тонове са чудесен избор за спокоен фон. Синьото е известно и за релаксация. А в комбинация синьо и бяло дава илюзията за пространство и посетителите са по-склонни да сърфират с лекота и да разгледат по-нататък. Създава чувство на доверие. Твърде много синьо може да доведе до усещане за студ в уеб дизайна.

Жълт цвят

Жълтото е ободряващ цвят, който ще остави у зрителите чувство за по-щастливи. Виждайки жълто това повишава настроения и освежава мозъчни клетки. Този енергичен цвят се смята, че топлина . Жълто и червено са перфектната комбинация, ако искате да грабнете вниманието на зрителя. Жълтото стимулира умствената дейност, мускулната енергия и привлича вниманието. Жълтото е чудесен цвят за уебсайт. Твърде много жълто може да доведе до умора за очите и безпокойство.

Зелен цвят

Зеленото е землист тон. Смята се, че понижава кръвното налягане, успокоява ума и стимулира творчеството. Цвят зелено е често свързан с пари и богатство. Използването на прекалено тъмен нюанс може да е нечетливо усещане.

Оранжев цвят

Оранжевото е топъл и балансиран цвят. Той е ентусиазиран, пищен и развълнуван. Оринджът увеличи притока на кислород към мозъка, стимулира умствената дейност. Той обаче трябва да се използва пестеливо, за да маркирате важни елементи и насърчите покупката на стоки. Този цвят е най-подходящ при насочване на младежите.

Защо е толкова важен цветът за уеб сайт дизайн?

Цветовете, които използвате при проектиране на уеб сайт, са необходими, за да се създадете настроение и тонус на сайта. Цветовете, които използвате, може да дадат преднина на гостите с ясно посочване на характера на вашия сайт. Цветовете също имат физиологична реакция на зрителя, който реагира по определен начин.

Цветът е отговорен за редица различни емоции; Някои от тях са за удоволствие, неодобрение, топла и студена вода, привличане и отблъскване. С тях можем да се почувстваме стимулирани и потискани в зависимост от цветовете, които виждаме.

Тези изисквания за дизайн се спазват в малко, и то от професионалните уеб студия като Уеб Дизайн България .

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)