Пробиотици и алергия

No Comment 448 Views

В сезона на цъфтящите растения сенната хрема се разпространява с особена сила. Заболяването се предизвика от прашец, който попада в организма чрез дихателните пътища. През сезона на алергиите милиони хора страдат от зачервени очи, хрема, почервеняла кожа и влошено общо състояние. Чувствителността на хората към прашеца е различна – при някои проблемите се обострят само пролет, а при други алергията се проявява цялото лято и даже през първите месеци на есента.

Най-широко приложение за лечение на алергията намират антихистамини, локални кортикостероиди, деконгестанти. За съжаление тези препарати не могат да се използват от всички заради многото странични ефекти. Пробиотиците прекрасно се възприемат от всеки организъм и нямат странични негативни прояви. Могат да се използват за отстраняване симптомите на сезонните алергии. С направените изследвания учените са стигнали до извода, че пробиотиците са ефективни при сенната хрема. За да се стигне до този извод е било необходимо да се направи правилната комбинация от микроорганизми.

Правилното съчетаване на микроорганизмите осигурява качествено храносмилане и запазване баланса на имунитета. Направените опити с вземане на пробиотици сутрин и вечер от пациентите доказват, че може да се справят с алергиите без вземане на противоалергични средства – както вътрешно, така и външно. Полезните бактерии активират специфични клетки, функциите на които контролират имунните процеси в организма.

Опита е направен с бактериите Lactobacillus и Bifidobacterium, които действително са в състояние да се противопоставят на сенната хрема. Съчетаването на тези бактерии може да се използва и за лечение на сезонните алергии. Пробиотиците могат да избавят от дискомфорта, причинен от сенна хрема и сезонни алергии.

За повече информация може да се разгледат различни сайтове за Био Баланс. Там има различни предложения за комбинации с различна насоченост. Широко приложение наред с пробиотика намира и синбиотика. За децата има специални разработки, съобразени с физиологията на новороденото и растящите бебета. Благодарение на пробиотиците човек може да се радва на красивите цветове и аромати, сътворени от природата. Постигнат е края на непрекъснатите обриви, зачервявания и хрема. Разходките в парка са изпълнени с удоволствие и радост, а притесненията за малкото дете остават в миналото.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)