Предимства на гардеробите

No Comment 30 Views

Всеки, който желае да закупи някаква продукция отначало търси информация, която да му помогне за правилно решение. Същото е и за мебелната индустрия – преди да си направи заявката, клиентът се опитва да научи предимствата и недостатъците на гардеробите. Всяка мебел, независимо от какъв материал е има своите предимства и недостатъци. Гардеробите не правят изключение – и те имат редица плюсове и някои минуси, за това е добре да се знаят преди покупката им.

Има различни видове гардероби в зависимост от конструкцията – вградени, под ъгъл, праволинейни, корпусни. Вратите може да са направени от ПДЧ, ратан, бамбук, пластмаса, огледала, стъкло. Размерите са различни, като могат да се изработят и по заявка според нуждите на купувача, а това е възможност и да се вкарат различни дизайнерски идеи.

При наличие на плъзгащи врати може да се използва жилищна площ, защото вратите не се нуждаят от допълнителна площ за отваряне. Когато тези врати са с огледална повърхност, те визуално увеличават площта на помещението. По отношение на направата и монтирането не трябва да се спазват някои строги правила по отношение на страничните, горни и долни страници (панели), защото те могат да се заменят от стените, под или таван.

Запълването (обема им) е един от важните моменти при проектиране на гардеробите, защото те са предназначени да поемат всичко за съхраняване и да не заемат много място от помещението. Те могат да се използват не само за съхраняване на дрехи и обувки, в тях може да се остави и малка и голяма битова техника и принадлежности – прахосмукачка, дъска за гладене, ютия и т. н. Някои може да имат легло с повдигащ механизъм, което е добро решение за свободната площ в помещението.

Тези конструкции могат да бъдат и строго индивидуални, ако се изработят по заявка на клиента и по индивидуален проект. При производството се използват различни материали и цветове за оформяне на мебелите съгласно изискванията на бъдещия собственик.

Удобство и мобилност са другите предимства на гардеробите. Монтажът им скрива всички недостатъци на лошото планиране, което е много срещано при старото строителство. В случай на преместване конструкцията може да се демонтира и сглоби на новото място. Безопасността също е на високо ниво. При поръчка на огледални врати в огледалото е вграден защитен филм, който не позволява при счупване стъклото да се разпадне на малки парчета.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)