Положителните страни на бързите кредити

No Comment 15 Views

В ситуации, когато парите са необходими “вчера”, експресните заеми се използват активно. Но дали тази бързина и нежелание да се дадат няколко дни на банката, за да разгледа заявлението, наистина са оправдани? Кои характеристики на този кредитен продукт са неговите предимства и какви са неговите недостатъци? Да започнем с доброто.

Предимства на бързите кредити

Всеки експресен заем е за това така наречен, той се обработва много по-бързо от класическите банкови продукти. По отношение на процедурата за издаване на бързи средства банките и институциите се конкурират помежду си – някои обещават да отпуснат спешен заем в деня на кандидатстване, други – 1-2 часа след подаване на заявлението, а трети – след една четвърт от час, така че клиентът дори не трябва да напуска банката.

Съвсем логично е, че за толкова кратък период от време банката няма време да проучи щателно потенциалния кредитополучател, да провери предоставената от него информация и да се увери в неговата непогрешимост и надеждност. А пакетът от документи, който се изисква при кандидатстване за бърз кредит, не ви плаши със своята впечатляваща дължина. Можете да разчитате на получаване на такъв тип заем, ако имате минимум документи – понякога е достатъчен паспорт/лична карта, проверена кредитна история и малко неизплатени задължения в други банки.

При отпускане на заеми по програмата за експресно кредитиране банката не настоява не само за предоставяне на сертификати, но и за привличане на поръчители или регистрация на обезпечение. Единственото обезпечение за такъв заем може да бъде застраховката, но често тя дори изобщо не е необходима. Простотата на процедурата за получаване на заем и високата скорост на издаването му се отразяват негативно на другите му параметри и свойства.

Източник: Заемко

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)