Погледнете красиво в кадъра: научете се да позирате пред фотограф

No Comment 15 Views

Когато разглеждаме професионални снимки с участието на модни модели, изглежда, че те са родени със способността да изглеждат ефектно в рамката. Въпреки това, малко хора знаят, че от няколко часа непрекъсната фотография, 1-2 дузини снимки достигат до публикуване, а понякога всичко е ограничено до един успешен кадър.

Абсолютно всички булки искат да изглеждат ефектно в сватбената фотография. Вярно е, че нямат на склад няколко часа за позиране и уменията на фотомоделите, които изучават това умение повече от една година.

Сватбена фотография и още нещо

Независимо от това, вашите сватбени снимки със сигурност ще бъдат успешни, ако спазвате две правила: първо, поверете снимането на професионалист и второ, ще следвате някои прости трикове (между другото, повечето от тях винаги ще са готови да кажат на самия фотограф).

Знаеш ли кой е най-добрият сватбен фотограф в София!?

На първо място, трябва да се има предвид, че строгите диети в навечерието на сватбата могат да се превърнат в бледност и неудовлетвореност за вас, които никой грим няма да скрие. По същата причина е много важно да спите спокойно преди сватбата (и да прекарате ергенско парти поне седмица преди тържеството).

Стройността на снимката може да осигури правилната стойка. Не се наклонете: директната стойка визуално прави момиче по-високо и стройно. Опитайте се да не кръстосвате ръцете и краката – това създава ефекта на прекомерната ширина.

Високите токчета при сватбена фотография

Високите токчета визуално удължават краката, правят задните части и корема. От арсенала на модните модели вземете техниката „45-градусово завъртане“. Тази поза благоприятно подчертава достойнството на фигурата и ви позволява да изглеждате по-стройни. Кажете на фотографа, че бихте искали да позирате при въртене от 45 градуса – и той ще ви помогне да се изправите и да изглеждате естествено и спокойно.

Полезно е да експериментирате преди фотосесия пред огледало. Завъртете се, заемайки различни пози, помнете тези, в които особено харесвате себе си. Но опитайте се да избягвате вулгарни, откровени ъгли: краката са широко раздалечени или коляно-лакътната поза не е към лицето на булката.

Не замръзвайте по време на процеса на фотографиране, движете се плавно – повярвайте ми, професионален сватбен фотограф ще има време да спре прекрасен момент и да ви направи снимка, в която изглеждате естествено и красиво.

Опитайте се да изглеждате малко по-високо от обектива и помислете за приятното. Можете да научите да ставате в кадъра красиво, но да гледате със смисъл, с мечта или любов в очите – само вие можете да го направите.

Проявете креативности емоция при фотозаснемането

Седенето в рамката красиво е специално изкуство. Обърнете внимание как английската кралица седи в кресло (не на трона!): Тази поза е една от най-изгодните. Ако имате дълга рокля, достатъчно е да се уверите, че коленете са събрани и пръстите на обувките са леко раздалечени.

Не се страхувайте да проявявате емоции: смейте се и се смущавайте, тъжете и мислите. Най-голямата грешка е да избягвате усмивка от страх от бръчки на снимката.

Опитайте се да се отпуснете колкото се може повече и помислете за нещо добро – например, че сте булка, днес имате сватба, вие сте най-красивата млада жена на това тържество. Това е вашият ден и вашата сватбена фотосесия, където определено ще изглеждате успешни!

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)