Пет признака, че улуците текат

No Comment 88 Views

Неуплътнените улуци може да не изглежодат като нещо значимо, но истината е, че те могат да доведат до изключително тежки и скъпи аварии, ако не се реши проблема бързо. Ако видите някой от следните признаци, добре е да предприемете незабавни действия по проверка на вашите улуци за износени места или запушване и все ги почистват или заменят, ако е необходимо.

  1. Ръждясване. Ако видите някакви вдлъбнатини, дупки, или огънати места или дори нещо по-лошо, то следователно причината е наличието на ръжда във вашите улуци, има добър шанс, че вашите улуци не функционират както трябва. Ръждясването на улуците в крайна сметка ще доведе до образуването на дупки и пукнатини в тях, които ще предизвикат течове от вода, преди тя да стигне до края на коритата. Алуминиевите улуци, които не ръждясват стават все по-популярни, така че това е опция, която си заслужава да се обмисли, когато сте решили да замените по-старите си, ръждясали улуци с нови.
  2. Проверете състоянието на вашето мазе. Най-голямата причина за течове в мазетата е проблема с улуците. Ако видите някакви признаци на вода или плесен (което е причинено от влага), веднага проверете вашите улуци.
  3. Имате ли улуци, които са увиснали или дърпат водата твърде близо до постройката? Те вероятно не отдалечават водата както трябва, което може да доведе до течове.
  4. Въпреки че може да изглеждат несвързани, пилинг боя или петна от ръжда от външната страна на къщата ви, може да бъдат знак за проблеми с безшевни улуците. Това може да се случи, когато водата се движи през канавката слято или на пръски.
  5. Пукнатини във фасадата са най-лошия кошмар за собствениците на жилища. Има много различни причини за този проблем. Една от тях е проблем с улука. Когато коритата изпращат вода директно към основата, това може да доведе до пукнатини, ако това продължава прекалено дълго.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)