Не спирай да питаш преди за вземеш бърз кредит

No Comment 12 Views

Все по-често парите свършват преди да е дошла датата за заплата. Хората се научиха, че е лесно да вземеш пари назаем от финансова институция. Това е чудесно, но трябва ли да знаем нещо конкретно преди това?

Вярно е, че тези заеми се взимат бързо и е добре бързо да се връщат, защото лихвите им са големи. Има хора, които неразумно взимат кредит след кредит и след това не мога да си плащат вноските.

За да не изпадате в подобна нелепа ситуация, трябва да попитате себе си за някои неща преди да решите да кандидатствате за кредит, съветват от СИТИКЕШ.

Добре помислете какви са доходите ви и ще ви остават ли средства за плащане на още един кредит. Тези кредити са скъпи, а неплащането на вноските се санкционира допълнително, което допълнително прави плащането още по-трудно.

Разбира се, кредиторите не са чудовища и няма да имат нищо против да ви съдействат за разсрочване на кредита, за да може да бъде платен.

Преди да изтеглите бърз заем, попитайте какви са санкциите за клиентите, които бавят вноските си. Някои компании имат солени глоби. Не рискувайте, ако доходите ви не са постоянни. Не подхождайте безотговорно. Веднъж взели кредит, все един ден ще го върнете, никой няма да ви го опрости. Просто ще стане тройно по-голям, ако стигне до съдия изпълнител.

Кандидатствайки за бърз заем, добре сметнете каква сума ще ви е необходима и не взимайте и стотинка повече. Лихвите са прекалено високи, за да е оправдано да използват остатъка от парите за джобни.

Ако нещо ви остане, по-добре платете по-рано поредна вноска. Когато имате възможност да платите целия кредит, направете го. Ще ви бъдат приспаднати част от лихвите.

В случай, че нямате друг избор, посъветвайте се с ваши познати, които вече са ползвали услугите на определена компания или са взимали заем за определен срок. Те ще споделят с вас как се отнася компанията към клиентите си, как става плащането, кандидатстването и получаването на кредита.

СИТИКЕШ предлага на своите клиенти продукти за различни групи клиенти, което е голямо улеснение. Няма дискриминация и хората, работещи без трудов договор и пенсионерите също могат да ползват продуктите на компанията. За лоялните клиенти има промоционални програми.

Редовните платци на компанията стават членове на клуба на лоялните клиенти. Колкото повече плаща клиентът, толкова повече точки печели. По-късно може да замени точките за подаръци. Подаръците са разнообразни и всеки може да избере неща за себе си.

Освен програмата за лоялни клиенти, непрекъснато има действащи промоции за настоящи клиенти. Те могат да донесат парична награда при изпълнение на определени условия. Това е жест на уважение към клиентите и те са щастливи, че могат да участват в тези програми.

Когато кандидатствате за бърз заем, не пропускайте да попитате какви са предимствата за вас, когато редовно си плащате вноските, съгласно погасителния план.

Когато вече сте клиент на компанията, можете да се обаждате на телефона в сайта и да питате за всичко което ви интересува по вашия кредит. Когато сте загубили погасителния си план и искате да разберете колко вноски сте платили и колко ви остават, можете да получите информацията по телефона или директно в офиса, от който сте си взели сумата. Ако имате свой кредитен консултант, можете да натоварите него със задачата да намери отговорите на вълнуващите ви въпроси.

За някои от услугите се начисляват допълнителни такси. Препоръчително е да попитате предварително какви са те за какви услуги се дължат. Иначе е неприятно преди да сте започнали да си плащате кредита, да дължите някаква такса, за която дори не сте знаели.

Просто не пестете въпросите си. Вие ще кандидатствате и вие ще плащате, така че трябва добре да знаете правилата, условията и санкциите. Незнанието после няма да ви се счете като оправдание за някоя грешка.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)