На круиз с яхти

No Comment 58 Views

Ако решите да почивате по нов начин, то можете да го направите като се възползвате от предлаганите яхти. Преди всичко трябва да сте наясно с каква цел ще ползвате плавателния съд – за семейна почивка или ще отделите време за развитие на вашите умения в плаването. Това може да бъде учебно или делово пътуване. От вашата цел много зависи и правилния избор на яхтите. Например, ако вашата компания се състои от семейство с две деца и двама приятели, то разположението на каютите може да бъде съвсем различно, при компания от три семейства или колеги за изследователска дейност.

Преди това трябва да решите и от къде ще искате плавателния съд. Вече ако имате идея къде ще пътувате, не по-малко важно е да прецените и възможността да се доберете до там (т.е. да проверите за удобни за вас превози до началото на круиза). Като сте решили от кое пристанище ще тръгне вашия маршрут, трябва да се убедите дали е достатъчно времето да достигнете до тази точка, като имате предвид не само разстоянието в километри, но и климатичните условия.

Ако не сте определили точно зоната на вашия круиз, а просто търсете интересен и изгоден по цена вариант, трябва поне да се ограничите в региона. Броят на хората във вашата компания играе ключова роля при избор на яхти (броя каюти), за това постарайте се по-рано да си оформите компанията.

Датата на пътуването влияе на седмичната цена. Като правило може да се придържате на принципа: в разгара на сезона цените са най-високи. След определяне на целта на круиза, трябва да вземете принципно решение какво ще използвате – катамаран или еднокорпусна яхта. Това решение зависи от вашата цел на пътуване, състава на компанията ви, сезона на чартъра и капитанския опит.

Когато получите предложение за яхти, обърнете внимание за броя и разположението на каютите. Не забравяйте, че в плавателния съд пространството е ограничено и комфорта има голямо значение за успешния круиз. При възможност винаги е добре да има допълнителна каюта (за багаж или допълнително спално място). Ако наемате яхти с капитан, нужно е да се осигури едно спално място за него, а още по-добре самостоятелна каюта.

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)