За ценителите на истинското – вълнени килими

No Comment 46 Views

Вълнените килими могат да подчертаят вашата самобитност и да ви помогнат за оригинално оформен интериор. Истинският килим от вълна изглежда солиден и скъп, и лесно се вписва във всеки дизайн на интериора. За това, ако не можете да решите какво да постелете на вашия под в спалнята или гостната, смело заложете на вълнените изделия. Изберете цвят и форма, които да съответстват на общия стил и тогава успехът ще бъде грандиозен.

Едва ли можете да посочите материал, който може да се сравни с вълната по мекота и блясък на нишките. Естествената овча, камилска или козя вълна е много приятна на усещане. Вашите гости и семейството ви ще получат истинско удоволствие от ходенето по такова подово покритие.

Ако пода в стаите е студен, не е беда. Постелете вълнени килими и за винаги ще забравите за студа. Вълната във всички времена се е считала за най-топлия материал, който го има в природата. Освен това тя може да поддържа в стаята оптимален микроклимат като поема или отдава излишната влага.

Сега, когато практически всичко естествено се заменя със синтетични аналози, толкова е приятно да се зарадвате на покупка на истинско природно изделие. Вълнените килими са отлична покупка за всеки, който цени и обича природата и естествените продукти. Ако си мислите, че вълната много лесно гори, това съвсем не е така. Всяка вълна не гори, а бавно тлее. При това във въздуха не се отделят отровни вещества, което не може да се каже за изделията от синтетични материали.

Въпреки многото предимства на изделията от вълна, те имат и някои негативни влияния. Както и много други естествени материали, така и вълнените влакна могат да предизвикат индивидуална непоносимост. По тази причина вълнените килими не винаги са подходящи за детска стая или ако някой от семейството има склонност към алергични реакции. Ако все пак искате вълнено изделие може да се снабдите със такова, към което има добавено синтетично влакно. За съжаление вълнените килими се наелектризират. Изключение правят тези, които при производството им се обработват със специални съставки.

За уюта, който създава вълнения килим в стаята си заслужава да се направи най-подходящия избор из каталозите на онлайн магазините.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)