Налагащи се модни тенденции и вечни класики

No Comment 19 Views

Всяка жена иска да подражава на звездния и бляскав стил за дрехи на известните личности. Обществената тайна тук е, че те изглеждат прекрасно, благодарение на стилистите си, които са специалисти в тази сфера. Ние, от друга страна, нямаме този лукс, при който личен стилист да подбира дрехите ни, вместо нас. Затова сме принудено да се информираме в тази област, благодарение на което да изглеждаме добре и в крак с модата.

Истината е, че тенденциите се сменят, но с времето някои неща остават вечна класика и ако залагаме на тях, няма как да се изложим или да не изглеждаме добре.

Напоследък особено нашумяло е съчетанието на спортен стил с елегантно, делово работно облекло. Това може да бъде много модно, но зле подбрано, може да изглежда и доста смешно. Един от начините е да съчетаете делови стил долна дреха (пола или панталон) и по-отпусната, спортна горна дреха (например пуловер). Представете си комбинацията от строго-делова пола и по-отпуснат пуловер – страхотно!

Вечерните елементи на дреха, заедно с строг стил отново следват същото правило. Долната част на облеклото е официална, а горната може да бъде по-разчупена, ярка и т.н. Обратният вариант изобщо не е препоръчителен.

Обувките са особеност, с която също трябва да внимавате. Официалните костюми трябва да вървят ръка за ръка с елегантни, консервативни обувки. Вечерното облекло с висок ток, спортното с кецове или маратонки.

Комбинацията от материи на различни дрехи също е специфична. Фини материи като коприна е абсурдно да се комбинират например с нещо плетено. Плетеното в частност пуловери или жилетки много подхождат на дънки или по-плътни панталони.

Шалът като допълнение към визията е много добър избор. Колкото по-нежен и колкото по-тънка е материята му, толкова по-стилни изглеждате. Едрите бижута са много красиви, но не са подходящи за ежедневна употреба. По-скоро за някое вечерно събитие.

Има едно основно правило – съчетанието на повече от 3 цвята в облеклото е рисковано, като тук черното и бялото не се броят.

Ако следвате тези простички препоръки няма как да сбъркате в стила си.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)