Кредити за хора с лоша кредитна история

No Comment 14 Views

Заемите са начин да се възползвате от пари, когато нямате собствени финансови резерви, не сте получили заплатата си навреме и трябва да плащате сметки и вноски или когато възникнат определени нужди. В зависимост от тези аспекти може да изберете най-доброто решение под формата на определен вид заем. Ако сте избрали правилният финансов продукт, който можете да си позволите финансово, вие ще формирате добра кредитната история. Добре е винаги да мислите за вашия статут в ЦКР. Колкото по-солидн е кредитната ви история, толкова по-голям е шанса ви в бъдеще да получите заем с по-голяма сума и с по-ниска лихва.

Какво е ЦКР и как се отразява на кредитния пазар? Това е институция, която изпълнява ролята на регистриране на лица, натрупали неустойки и закъснели плащания, които надхвърлят определен период от време. Лицата, които влизат в черния списък на ЦКР като лоши платци имат лоша кредитна история. Тя се пази 5 години и в този период те не могат да вземат други банкови заеми.

Когато става въпрос за теглене на нов заем автоматично трябва да помислите за вашето досие в ЦКР. В случай, че желаете да кандидатствате за достъп до заем от кредитна компания, вашето искане ще бъде проверено и анализирано чрез информацията, вписана и съхранявана от тази институция. По принцип, нейната роля е да предоставя на кредиторите сигурност по отношение на заемите, които отпускат. Небанковият кредитен пазар в България обаче има възможност да ви предложи заем без да се консултира с кредитния регистър, така че когато сте регистрирани в архивите на тази институция като лош или нередовен платец, изберете именно този вид заем. Кредитният пазар се нуждаеше от такава институция, защото тя осигурява сигурност на кредиторите и помага да се предотврати кредитирането, което може да стане неефективно по отношение на възстановяването на дългове.

Източник: https://parite.bg/

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)