Коя е нашата врата?

Comment Off 34 Views

Излишно е да се спирам на моралната страна на въпроса – кой и как решава, че има право да влезе в чужда частна територия, без покана и с ясното намерение да навреди на някой. Така или иначе тези ситуации са чести. Полицията едва успява да обходи обектите, които са изпратили сигнал за взлом или кражба. За всеки е ясна равносметката, че дори и той да живее с убежденията, че постъпвайки морално и другите ще постъпят така с него, рано или късно става свидетел на обратното.

Един от изходите от подобна ситуация, е да променим устройството на нашия дом, вместо да се опитваме да променим ценностите и мирогледа на хората. За по-добра защита на стопанствата ни, било те малки или големи, частни или обществени, се наложи тенденцията в поставянето на метални врати. Основната функцията, на тези метални врати е да пазят с желязна ръка дома ни от набезите на недоброжелателите.

Как да изберем подходяща метална врата?

Първата точка в избора на метална врата е нейната надеждност. Едно от най-логичните клиентски изисквания е свързано с това, бъдещата метална врата да не може да бъде разбивана лесно, по възможност никога. Това може да се преведе така – металните врати трябва да бъдат устойчиви на механични удари и опити за разбиване със сила. В тази точка от изискванията, професионалистите са поделили металните врати на отделни класове: те съответстват на степента на пробиваемост на системата. Разбира се, с най-висока защита са тези метални врати, предвидени да пазят и защитават банки, хранилища и финансови институции, които съхраняват освен пари, а и важни документи и ценности.

Споменавайки влизане с взлом, трябва да споделя и факта, че за реализирането му, опитните крадци инвестират не повече от 5-7минути от своето време! Правят го тихо, незабележимо и почти винаги никой, нищо не е видял или разбрал от тяхното присъствие.

За това и специалистите по металните врати, непрестанно алармират – не се скъпете в отделянето на средства за защита на Вашия дом. Високите технологии в заключващите системи и масивната конструкция на металната врата, ще Ви спестят много неприятности.

Друга важна препоръка от експертите е, заключването на Вашата метална врата да бъде с две различни системи. Добре е, едната да е цилиндрична. Колкото по-затруднени бъдат недоброжелателите, толкова по-сигурен ще бъде Вашия имот. Имайте предвид, че дори и най-солидната метална врата не е предпазена от наблюдателните очи на крадците. В общия случай те наблюдават своя бъдещ обект и намират пробойни в неговото функциониране – например тихо затваряща се врата. Това може да е удобство за съседите ви на първия етаж, но дава значителна преднина на крадците. Те няма да се „борят” с шума и без никой да разбере и най-вече чуе тяхното присъствие, ще се намират във Вашия имот неканени.

Бъдете с едни гърди пред злосторниците и си осигурете спокойствие в собствения си дом. Не позволявайте някой да се възползва от Вас, особено нежелан. Потърсете експертно мнение и отделете средства за качествена метална врата.