Козирки от поликарбонат над балкони

No Comment 74 Views

Надеждна защита от дъжд и сняг могат да осигурят козирките от полокарбонат над балконите. Живущите на последния етаж, особено в старите постройки, се сблъскват с проблема на липсващия покрив над балкона. Ролята му може да бъде изпълнена от бетонна плоча, стърчаща от стените на сградата.

Това не е практично, защото плочата е успоредна на пода на балкона и при дъжд, падащ под ъгъл, тя няма никакво значение. Освен това бетона поема влагата и след време се разрушава.

Откритите балкони се използват основно като място за отдих. Липсата на остъкляване позволява на градския човек да се почувства като на верандата на селска къща.

За комфортно пребиваване в облачно време е добре да има покрив над главата. Козирки на балконите от поликарбонат – това е добро решение. Неговите предимства са очевидни:

– красив външен вид;
– лека конструкция;
– обикновен производствен процес;
– евтин е.

Формата на козирките се определя от рамката. Има много варианти за изпълнение. За избор на оптимална конструкция, може да се ориентирате по общата архитектура на сградата, следвайки нейния стил.

Основни разновидности са: полукръгли, сводести, едноскатни, двускатни.

Полукръглите са едноскатни. Сводестите образуват двускатен покрив. Снегът по такива конструкции не се задържа – плъзга се по поликарбоната. Естетически такива покриви са много привлекателни.

Сводестите козирки се правят по трудно. Ако сте решили сами да си майсторите навеса в такава форма, е добре да възложите направата на специализирана в това направление фирма.

Правите едноскатни и двускатни навеси над балконите са лесни за изработка. Това е най-лесното решение за покрив от гледна точка на геометрията.

За направата на този вариант са необходими най-обикновени инструменти. Снегът при тези покриви ще се свлича само при много добър ъгъл на наклона.

Навесът над балкона трябва да бъде минимум с една трета по широк от пода му.

Списъкът от необходимите инструменти винаги може да бъде допълнен. Основните, които влизат в него, са: перфоратор, отвертка, машина за рязане, апарат за заварки, чук, рулетка, нивелир.

Козирките от поликарбонат могат да имат голямо разнообразие, следователно и нужните допълнителни материали са различни. В общи черти това са: профилна тръба 20 на 20 мм, поликарбонат, анкерен болт и други.

Правилно монтираната козирка ще радва собствениците дълги години.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)