Как да украсим банята?

No Comment 151 Views

ukrasa-banqСмятам че повечето от нас, че стаята в която нашият ден започва е и същата стая в която денят ни завършва – банята. Ето защо нейният външен вид (да, именно “вид”), трябва да радва на очите (дори и рано сутринта до 7 часа, когато се приготвяме за работа). Как да украсим банята?

Много хубаво впечатление прави, когато всички аксесоари – шкафчета, кърпи, завеси за баня, чаши за четки за зъби – са създадени в един цвят или напротив – контрастират напълно.

  1. Пухестият килим естествено е приятен за краката, но не издържа дълго във влагата. Затова е добре да поставите на пода в банята гумена подложка с дупки. В момента можете да намерите с най-различни форми (под формата на стъпалото, на ябълка, делфин) и цветове.
  1. Ако обичате да се излежавате във ваната, поставете подложка за глава от мека гума със смукалца.
  1. Ако искате романтичен стил за вашата баня може да поставите интересни и забавни саксии за цветя. Ако искате обаче да поставите в тези саксии живи цветя, изберете влаголюбиви и такива, които не се нуждаят от светлина.
  1. За да придадете уникален чар на вашата баня може да проготвите панели от мидени черупки и морски камъчета например. Това може да го постигнете и с няколко мидени черупки на рафчето под огледалото.
  1. Допълнителен комфорт на вашата баня ще донесат и пухкави кърпи с различни размери. Не е необходимо те да са еднакви на цвят.
  1. Главният ми съвет е: бъдете креативни! Така например една рамка от плат би изглеждала прекрасно на вашето огледало.
  1. Поставете на стената на банята сушени морски звезди, китки от брезови клонки за турска баня, оригинални гъби и четки изготвени от лен и четина.
  1. Поставете на шкафа забавни картинки а вместо дръжката прикрепете полирано дървено пънче.

10. Той отиде в банята, подхлъзна се и падна … За да избегнете това, не слагайте на пода същите декорни плочки като на стените. В идеалния случай, на пода трябва да имате специални плочки: нехлъзгави с малки пъпки. По-възрастните членове на семейството може да им бъде доста трудно да излязат от банята, без помощ. Поставете на стената една или две метални дръжки, и това ще облекчи задачата им.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)