Как да се облечем за интервю за работа: ключове към успеха

No Comment 8 Views

В деня на интервюто за работа вашият имидж може да ви помогне да спечелите първото интервю или да пропуснете чудесна възможност за работа.

Начинът, по който се обличате, има огромна сила да покаже дали сте сериозен, отговорен и надежден човек. Ето защо това е ключов инструмент в процеса на подбор, тъй като трябва да се намери средното положение – да не сте прекалено официални, но и да не сте прекалено неофициални. Това зависи, наред с други фактори, от вашата професия, специалност и компания.

Как да разберете кое е подходящото облекло за интервю за работа?

1.Проучете правилата за обличане на компанията.

Всяка компания обикновено има свой корпоративен стил, който я характеризира. Преди да отидете на интервюто, се информирайте за културата и начина на обличане в компанията, за да можете да изберете подходящото за вас облекло.

Ако познавате човек, който работи в компанията, можете да го попитате директно. В противен случай направете собствено проучване на техния уебсайт, в социалните медии или по други канали за комуникация. Всъщност можете също така да се обърнете към компанията, за да видите как се обличат професионалистите на същата позиция, за която кандидатствате.

2.Съобразете облеклото си с работата или професията си

Не всички работни места са достатъчно официални, за да носите прекалено елегантен костюм. Ако прекалите с формалностите, може дори да предизвикате обратен ефект върху специалиста по подбор на персонал, особено ако те не съответстват на вашата професия или специалност.

3.Съобразете облеклото си с вида на работата, за която кандидатствате.

Въпреки че всички професии са важни, всяка от тях работи в различен сектор и контекст. Поради това се изисква различен начин на обличане.

4.Бъдете семпли

Когато сте изправени пред големия въпрос как да се облечете за интервю за работа, бъдете семпли, защото носенето на крещящи дрехи, за да привлечете вниманието на интервюиращия, може да се окаже контрапродуктивно.

Не забравяйте, че личният ви имидж изпраща ясно послание за това, което сте като професионалист. Не е необходимо да носите екстравагантни дрехи, за да предизвикате интерес към профила си. Вместо това поддържайте облеклото си семпло, спретнато и съобразено с работата.

5.Облечете се според собствения си стил

Въпреки че е важно да направите положително впечатление на лицето, което набира персонал, за да създадете добър имидж, не трябва да носите неудобни дрехи или облекло, което не отговаря на вашия стил и личност, защото неудобството и неудовлетворението могат да се видят във всеки жест, в начина по който се движите, в енергията която излъчвате.

Имайте предвид, че езикът на тялото също е важен фактор по време на интервюто. Ако дрехите, които носите, ви карат да се чувствате неудобно, това ще бъде забелязано и може да се отрази негативно на представянето ви по време на срещата.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)