Как да носите колан

No Comment 11 Views

Типът колан, който сте избрали, трябва да бъде съобразен с начина ви на живот и с дрес-кодовете, според които се обличате. Тук ще споделим някои особености на офис стила, в който обикновено се допускат доста грешки. Ето и  видовете колани, които са най-подходящи за този стил облекло.

  1. Тънък кожен колан

Много дами са почитателки на обикновените тънки колани поради техния неповторим стил. За предпочитане са  колани с ширина около 12-15 милиметра, тъй като изглеждат много изискани с панталони за костюми, тесни панталони, летни панталони, но също така и поли и рокли. Като цяло, колкото по-неусложнен е коланът, толкова по-елегантен изглежда. Закопчалката трябва да е обикновена и да не е натрапчива. Аз лично предпочитам катарами със сребърен или бронзов цвят, защото ги намирам за по-фини от златните, но това е лично предпочитание. Добре е дамите да притежават един черен колан, един кафяв и един с не толкова натрапващ се цвят като сив или бежов. Колан, изрязан от едно парче кожа, е най-елегантният и универсален вариант, но също така не са лоши сплетените кожени колани.

  1. Много тънък кожен колан

Предлагат се и много тънки (8-10 мм) колани. Те са най-подходящи за рокли, когато искаме леко да подчертаем талията. Според мен, колкото по-тесен е колана, който използвате, за да подчертаете талията си, толкова по-силен е ефектът. Дебелият кожен колан би изглеждал непропорционално и би привлякъл твърде много внимание на талията. Ако искате да създадете пропорции по фин начин, тънкият колан е препоръката на стилиста.

  1. По-широк кожен колан

По-широкият колан с ширина 18-20 мм е най-добрият спътник за ежедневни панталони. Тънък колан може бързо да загуби ефекта си с такива панталони. От друга страна, много широките колани могат лесно да изглеждат прекомерно натрапчиви и да доминират излишно в  облеклото ви.

Коланите в кафяво и тъмно сиво са най-универсалните опции. Черното всъщност не е най-добрият цвят за колан, предназначен да се носи с ежедневни дрехи.

  1. Небрежно платно или сплетен колан

Това е още по-небрежен вариант и определено не е нещо, което е добре да носите в офиса. Този вид колан подчертава неформалността на облеклото ви.

In : Мода

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)