Как да изберем най-подходящия калъф за нашия смартфон?

No Comment 14 Views

Смартфонът е задължителна част от нашето ежедневие. Носим го навсякъде, използваме го постоянно и ако по някакви причина му се случи нещо, то собственикът страда повече, отколкото е щетата на самия смартфон.

Стараем се да пазим устройството и макар опитите ни, винаги има вариант, в който може да изпуснем смартфона, да го надраскаме или да го намокрим. Разбира се, човечеството има решение и за този проблем и това са калъфите за телефон.

Те предпазват гърба на телефона, а някои от тях и предната част на устройството. Предпазват от одраскване, изпускане, напукване на екрана и още много неприятни щети, които могат да последват.

Труден момент за мнозина е изборът на подходящ калъф. Макар и не толкова скъпа инвестиция, закупуването изисква необходимото внимание, защото несъобразяването може да създаде неприятности на собственика. От една страна няма да разполага със защита, която харесва, а друга няма да изпитва удобство.

За да не се колебаете и да се чудите как да изберете калъф, сме подготвили няколко стъпки, които да следвате. Така ще улесните избора си и ще вземете най-подходящия калъф за смартфона ви.

  1.  Определете необходимата защита

Спрямо начина ви на живот, трябва да определите степента на защита, която ще получавате от калъфа. Ако смятате, че може да пазите смартфони и знаете, че няма да попаднете в по-екстремна ситуация, в която да застрашите екрана и панела на телефона, то по-лека защита ще свърши работа. Подходящи калъфи са силиконовите, които покриват плътно гърба, но дисплея остава назащитен.

Ако смятате, че не може да опазите смартфона и се случва да го изпускате често, то ще се нуждаете от по-надежден калъф. Такъв е калъфът тефтер, който защитава едновременно задната и предната част на устройството. Особено подходящ е за дами, които носят в чантата си най-различни вещи, които могат да надраскат лесно дисплея.

С подходящата защита си гарантирате по-дълъг живот на смартфона.

  1. Подходящ модел

Знаем, че съществуват най-различни видове аксесоари. Някои са стандартни, а други специално изработени за дадения модел. Ако не желаете да имате проблеми с използването на калъфа, винаги избирайте подходящ за вашия модел. Входовете за зарядно, за слушалки, бутони и камери, могат да бъдат закрити от стандартните калъфи. Така при необходимост да ги използвате си създавате излишна грижа да махате калъфа.

Избирайки калъф спрямо модела на телефона, ще реши много бъдещите проблеми и неудобство.

  1. Изберете удобното

Последните няколко месеца се появиха най-различни калъфи с ексцентрични модели и дизайни. С камъни, с ушички, с огледало и още куп допълнение, които освен че могат да украсят и да направят по-стилен калъф, могат да създадат неудобство. Когато избирате калъф, бъдете сигурни, че ще използвате с лекота телефона и няма да изпитвате дискомфорт всеки път, когато го държите в ръка. Не подценявайте по никакъв начин удобството, защото това е в основата на удоволствието при ползването на смартфона.

  1. Изберете модел, който да отговоря на стила ви

Едно от най-важните неща при избора на калъф е да изберете шарка, която да допада на стила ви. Ако обичате изчистения дизайн, то винаги може да изберете безцветния силиконов гръб и да се наслаждавате на цвета на телефона.

Ако сте любители на по-шарените и ексцентрични дизайни, за вас също има много предложения. Ежедневно на пазара излизат нови модели, които са все по-цветни и разнообразни. Може да бъдете спокойни, че ще откриете модела, който да отговаря на вашите представи.

Е, готово ли сте да купите вашия калъф?

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)