Как да бъдем конкурентоспособни на пазара работа и на труда

No Comment 7 Views

Вероятно една голяма част от хората продължават да си задават въпроса „Къде да търся работа?“.

Все още ли не знаете, че най – удобният и лесен начин да намерите работа е чрез сайтовете за работа? Много фирми търсещи хора за всякакви професии пускат предложенията си там.

Преди да сте се успокоили, трябва да предвидите също и че Вие няма да сте единствения човек, разглеждащ обявите за работа и че вероятно там, където сте кандидатствали Вие, са го направили и още доста други.

Сред обявите за работа на различните фирми, ще откриете такива предлагащи работа в Плевен, в Ямбол, в Пловдив, в София и който и да било регион от страната. Ако намерите подходяща работа в Стара Загора например, а Вие живеете в Казанлък, то не се колебайте да кандидатствате, защото много фирми осигуряват транспорта на своите работници.

За да пуснете кандидатура за дадена обява за работа са Ви нужни две неща:

CV и мотивационно писмо. CV – то представлява модерния тип автобиография, който се наложи през изминалите години. В повечето сайтове за работа има празна бланка, която се попълва и може да се разпраща по обявите заедно с мотивационното писмо.

То често бива пренебрегвано от хората, като повечето вадят готово от интернет и само заменят имената. Имайте предвид, че мотивационното писмо е много важна част от цялостната представа, която придобива потенциалният работодател за Вас.

Ако просто сте взели готово такова, това показва, че Ви липсват качества или не вземате работата насериозно, за да си го напишете Вие сами. Така намалявате шансовете си да бъдете сред избраните за интервю.

Когато разглеждате обявите за работа в сайтовете в интернет и намерите нещо подходящо, не се колебайте да кандидатствате. Опитайте се да напишете CV – то и мотивационното си писмо по оригинален начин, за да изпъкнете в очите на интервюиращия.

На интервюто бъдете естествени и се опитайте да създадете впечатление за отговорен и уверен в качествата си човек. Това ще бъде и гаранцията за Вашия успех.

Източник: https://www.burgasnews.com/2019/08/12/%D0%B1%D1%83%D1%80%D0%B3%D0%B0%D1%81-%D1%89%D0%B5-%D0%B8%D0%BC%D0%B0-%D0%BD%D0%BE%D0%B2%D0%B0-%D1%81%D0%B8%D1%81%D1%82%D0%B5%D0%BC%D0%B0-%D0%B7%D0%B0-%D0%B1%D1%8A%D1%80%D0%B7%D0%B8-%D0%B0%D0%B2%D1%82/

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)