Какво печелим от камината с водна риза?

No Comment 345 Views

Всеки отоплителен сезон минава под знака на решението, че за последна зима оставяме неподготвени за студа на вън. Но след няколко месеца, отново сме в тази същата, неудобна и ужасно скъпоструваща ситуация. Зависими от електричество, с не дотам добро обслужване от топлофикация, премръзнали и недоволни. Много домакинства решават, че повече няма да прекарват зимата по този начин.

Повечето къщи преминават на отопление от независими източници. В това число влиза камината с водна риза. Освен красива, тя е и практична.

Какво печелим от поставянето на камина с водна риза?

На първо място топлина. Това разбира се е ясно, но на каква цена? Съвременните камини с водна ризи са енергийно – ефективни. На практика те затоплят дома и задоволяват нуждите му от гореща вода на най-ниска стойност. Това се дължи на икономичният модел на работа и принципът им на действие. Камината с водна риза не разхищава топлина, а я акумулира и разпределя. От пространството на стаите до зоната на кухнята и банята, топлината е на лице. Под формата на уют и разбира се гореща вода за битови нужди.

Камина с водна риза е практично решение за големи пространства. Тя може да отоплява промишлени халета, офиси, хотели, заведения и големи по площ вили. Тези плюсове я превръщат в най-чест вариант за зимния сезон.

Съвременните технологии са допринесли за днешния облик на камината с водна риза. Всички модели са снабдени с термостат. Може да настроите режима на работа и чрез това, отново да спестите средства. Как става? Много елементарно. Нагласяте желаната температура, камината сама регулира времето за което ще я достигне и съответно ще се изключи. На практика, ако се прибирате след работа у дома, ще Ви чака мека топлина, въпреки че през деня камината е работила малко или изобщо не. Тази възможност е усъвършенства максимално. Настройките могат да се извършат и дистанционно.

Експлоатацията е лесна и не затруднява собствениците. Всички клиенти споделят мнението, че дори почистването е улеснено и не се налага да се грижат за каквото и да е. Първо, този тип камина не отделя никакви газове и вредни частици във въздуха, второ не създава сажди. Камината има функция – самопочистване, с което изцяло ви отменя.

Като цяло съвременните камини са решения, които Ви осигуряват автономност и нисък разход. Каквато и камина да изберете, ще усетите разликата в сметките си още през първия месец. Представете си, след първата прекарана зима. Имайте предвид, че качествените камини с водна риза са на практика вечни. При добра експлоатация, с години няма да помислите да я подмените с друг отоплителен уред.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)