Какво говори формата на часовника за вас?

No Comment 40 Views

Представете си, че вашият часовник един ден ще се научи да говори. Какво ли може да разкаже той за теб? Със сигурност има

Представете си, че вашият часовник един ден ще се научи да говори. Какво ли може да разкаже той за теб? Със сигурност има много интересни неща, защото този аксесоар ни придружава през целия ден, а някои не се разделят с него дори през нощта. И какво ще стане, ако ви кажем, че дори и без да има способността да говори, вашият часовник е в състояние леко да открехне воала на тайната и да разкаже интересни неща за вас?

Давайки думата на психолозите, сега ще се опитаме да определим характера на човек по формата на часовника, която той предпочита пред всички останали. И така, погледнете часовника си, кръгъл (овален), квадратен или пък с неправилна форма е той?

Какво говорят за собственика си кръглата или овалната форма на часовника?

Кръглата или овалната форма на часовника най-често се избира от онези хора, които се стремят към хармония във всичко. Те перфектно намират общ език с другите, настроени са приятелски и са доста отворени. Също така, такива хора имат повишена чувствителност и винаги демонстрират съпричастност. Но също така лесно могат да определят колко честен и открит е събеседникът, усещат едва доловимо всяка лъжа.

Твърди се също, че жените, които предпочитат маркови дамски часовници с такава форма, могат да се нарекат добри психолози. Те са готови да изслушат и да помогнат на събеседника във всяка трудна ситуация. Според психологическите изследвания хората, на които им допада формата на кръга, принадлежат към т. нар. „дясно-мозъчни“ мислители. Това означава, че такива хора преди всичко разчитат на интуицията, която е по-силно изразена при тях, отколкото при другите.

Какъв човек сте, ако харесвате квадратни ръчни часовници?

Квадратът е фигурата на всички перфекционисти. Ако предпочитате квадратната форма на часовника, тогава можете уверено да се наречете истински трудолюбиви. Вашето постоянство и способност да доведете започнатото до края – това са основните черти на характера, които са присъщи на всички любители на квадрата. А вниманието към детайла и методичността ви дават истински експерт във вашия бизнес. Такива хора, за разлика от кръга, имат „ляво-мозъчно” мислене, т.е. обработват цялата входяща информация в последователен формат. И разчитат повече на разума, отколкото на чувствата при вземането на решения. Техният идеал е планиран, предвидим живот и не обичат да променят обичайния ход на събитията. Те непрекъснато „поръчват“, организират хората и нещата около себе си. Това важи с особена сила за жените, които предпочитат маркови дамски часовници с квадратна форма.

Ако си падате по необичайните форми на часовника, какво говори това за вас?

На ценителите на необичайните форми на тялото обикновено се приписват такива качества като креативност, оригиналност и артистичност. Такива хора са свикнали да са в светлината на прожекторите и се чувстват като риба във вода там. Имат отлично развито естетическо чувство, способност да забелязва красотата в малките неща. Обикновено жените, които предпочитат маркови дамски часовници в необичайна форма, се занимават с дизайн и модни тенденции. Те не биха се чувствали добре в среда със силно регламентирани условия, защото по природа са свободни духове, творчески настроени и неподвластни на догмите хора. Те рядко се вслушват в мнението на другите и са склонни често да „витаят в облаците“. Но пък генерират такива прекрасни идеи, с които на момента пленяват другите!

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)