Каква е разликата между материалите за спално бельо памук коприна и лен?

No Comment 190 Views

Има ли разлика между тези материали за спално бельо и каква е тя? Разликата е в структурата, външния вид, трайността и, разбира се, цената.

Ето част от палитрата на материали от спално бельо.

 

  1. Памука е най-достъпен материал за легло и е от най-често срещаните. Той е практичен, лесен за поддържане материал с висока хигроскопичност. Памучното спално бельо отлично пропуска въздуха и е меко. От памука обаче са произведени няколко вида тъкани за спално бельо.

Евтините комплекти са изработени от обикновен памук тип ранфорс. Той се отличава от другите такива с издръжливостта си, защото платът е с по-висока плътност, и следователно, ще ви зарадва със своето дълголетие. Следователно, тези комплекти са най-добър избор от гледна точка на практичността.

Особеността на спалното бельо от хасе или перкал памук са неговите финес, мекота и гладкост. Те имат най-високата плътност,от памучните тъкани, с която осигуряват здравина и устойчивост на износване на комплекта. Спалното бельо от хасе е перфектно дори за новородени. Но най-популярен е сатена. Това е спално бельо, което се отличава с мекота, устойчивост на износване и има ненадминат блясък.

 

2.Коприна

Спално бельо, изработено от естествена коприна изглежда луксозно и скъпо. Този плат е приятен на допир и не седи набръчкан никога. Естествената коприна е може би най-изискан избор за подарък за любим на вас човек. Още повече, че спалното бельо от коприна е добро за здравето има и способност да се терморегулира. Спалното бельо от коприна, няма да позволи да измръзнете преди зимата или да прегреете през лятото.

 

  1. Лен

Това е традиционен материал за спално бельо в продължение на векове, но днес се среща по-рядко. Спалното бельо от лен е най-трайно и следователно издържа много дълго време. Ето защо то е печеливша и дългосрочна покупка. Единственият му недостатък е, че е трудно се глади.

Лененото бельо перфектно абсорбира влагата и създава благоприятни условия за комфортен сън. А през лятото създава приятно усещане за леко охлаждане по повърхността на леглото. В допълнение, лена отдавна е известен със своите лечебни свойства.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)