Ипотека за част от стойността на апартамента – струва ли си?

No Comment 9 Views

Изгодно ли е да изтеглите ипотека за половината от къщата или част от стойността на апартамента? Със сигурност зависи от ситуацията. Може да откриете, че нямате избор, защото сте наследили половината от къщата, а собствениците искат да продадат останалото. Ако не искате имотът да попадне в чужди ръце и нямате достатъчно средства да го купите, ипотечният заем изглежда е единственото разумно решение. Помислете обаче дали наистина имате нужда от ипотека. Може би паричен заем ще е достатъчен ? Можете да сравните разходите по двата кредита, като използвате калкулатор на заеми.

Половината от ипотеката на къщата и условия

Условията за отпускане на ипотека за половин къща варират в зависимост от това коя банкова оферта използвате. Самият процес не се различава от стандартната ипотека. Следователно трябва да имате достатъчно  кредитоспособност и да изпълните всички формалности.

Основата е подаване на заявление за заем и след това оценка на вашата кредитоспособност. В този случай се изисква собствена вноска , обикновено 20% от стойността на имота. Ако ви бъде отказан заем за половината от дома ви, не се отказвайте веднага. Много е възможно друга банка да ви отпусне заем. Също така винаги можете да сравните наличните оферти, като използвате уебсайт за сравнение на кредити или просто да се консултирате с кредитен съветник, който ще избере най-добрата оферта за вас.

Трябва да имате предвид, че всяка банка може да има малко по-различен подход при отпускане на ипотека за половин къща. Има някои, които определено няма да се съгласят с него, въпреки че принадлежат към малцинството.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)