Интериорни врати с украса от витраж – магията на цветното стъкло

No Comment 99 Views

Плъзгащите се интериорни врати заслужиха вниманието на клиентите с качеството си да икономисват пространство без да нарушават целостта на интериора. Още едно неоспоримо тяхно достойнство е техният стилен и актуален външен вид.

За създаване на естетични врати производителите прилагат съвременни декоративни техники.

Един от начините за украсяване на интериорните врати е витража, цветни стъкла, обединени в рисунка.

Основното предимство на вратите с витраж без съмнение е тяхната красота. Светлината, преминаваща през разноцветните стъкла, видимо преобразяват помещението, предават на интериора ново интересно звучене.

При промяна интензивността на осветление може да се наблюдава как мекото романтично сияние се сменя със строги отблясъци или, напротив, създава празнично настроение.

При разглеждане на вратите с витраж, може да се забележи многообразие от модели, изпълнени с цветни стъкла. Клиентът закупува врата, която е оформена според неговото желание.

Освен това купувачът може да си поръча точно определена рисунка и да получи красива, отговаряща точно на неговото желание, врата.

Методиката на работа позволява да се комбинират различни по релеф и структура стъкла, съвместяващи в едно както напълно прозрачни, така и плътни, почти не пропускащи светлина елементи, което до безкрайност разширява дизайнерските възможности.

Качествените интериорни врати с витраж запазват своите декоративни качества в продължение на много години. Цветовете не се изтриват, не се променят и не се влияят от слънцето и влагата.

Стъклената повърхност не се нуждае от особени грижи. При замърсяване е достатъчно да се почисти с препарат за стъкло.

Витражите за вратите са представени чрез широк избор на изображения. Това могат да бъдат абстрактни модели, пъзели, сложни цветни рисунки, растителни орнаменти и т.н.

Конструкцията на плъзгащите се интериорни врати позволява да се създаде красиво цветно платно с размери от тавана до самия под.

Богатият асортимент от решения позволява да се избере подходящия вариант за класически или съвременен интериор.

Стая, проектирана в традиционен стил, с интериорна врата с витраж ще изглежда солидна като старинен замък. За предпочитане в този случай са симетричните орнаменти. Обстановката е прекрасна, създадена от обилна светлина, блясъка и играта на цветовете, получени от цветното стъкло.

Стаята, оформена в модерен стил, ще се напълни с меко естествено сияние, което идеално се съчетава с растителни или водни мотиви в интериора.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)