Защо трябва да изберете система с термопомпа за вашия дом?

No Comment 27 Views

Термопомпите са един от най -добрите варианти за осигуряване на топлина, хлад и топла вода за дома. България и Европа са с  умерен климат и позволяват максимално ефективно използване на термопомпени системи, по-специално (въздух-вода). Въпросните термопомпи работят с електричество, а част от него се  доставя от възобновяеми източници. Това ги приобщава към природосъобразните уреди за затопляне и охлаждане.

Термопомпата притежава висока ефективност, която може да бъде доказана от факта, че с използвана мощност от 1 kW, помпата генерира между 3-8 kW топлинна енергия за затоляне . Тази ефективност е представена от COP (Coefficient of performance). Качестените термопомпени системи функционират с COP между 4-6.

Термопомпата е най-енергийно ефективната, най-евтината в експлоатация и съответно с най-ниските месечни сметки, ако се сравнява с всички други отоплителни системи. Термопомпените системи позволяват спестяване на 70% от месечната Ви сметка. Топлинните помпи пречистват въздуха във вашия дом, работят чисто и ефикасно и ви осигуряват допълнително свободно време, каквито други отоплителни системи от дървесина, въглища и пелети например ще ви отнемат прекалено много време за обслужване.

Термопомпите позволяват оптимален контрол на работата им чрез вътрешни термостати или модерен онлайн контрол чрез смарт приложения. Топлинната помпа ви дава изключителна сигурност, защото няма изгарящ огън и няма горещи повърхности, които  да причиняват изгаряния на деца и възрастни. Само топлинната помпа е способна изстудява въздуха през летния сезон, докато всички системи от дървесина, въглища, газ и пелети нямат тази възможност.

Топлинната помпа е електрическо устройство, което извлича топлина от едно място и я прехвърля на друго място. Тя е устройство, което отнема  топлинна енергия от топлинен източник и след това я прехвърля към краен топлинен обект или някакво устройство. Топлинните помпи са проектирани да пренасят топлинна енергия в противоречие с естествената посока на движение на топлинния поток, като абсорбират топлината от студено пространство и я освобождават в по-топло такова. Това накланя везните към термопомпите.

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)