Екскурзия в Аржентина

No Comment 16 Views

Още в началото на бленуваното пътуване, наречено екскурзия Аржентина, ще попаднете в плен на екзотиката на Аржентина.

Започваме с уникалния ледник Перито Морено, който се намира в Патагония. Няма как снимката да предаде променящите се цветове на ледника. Това трябва да видите със собствените си очи. Ледникът е 30 километров

Друга задължителна дестинация в Аржентина е Буенос Айрес. На много места в града, директно на улицата ще станете свидетели на страстни танга, изпълнени от талантливи танцьори и учители. Можете дори да се научите да го танцувате така, както го правят само в Аржентина. В Буенос Айрес си заслужава да се види площада на Конгреса с Президентския дворец или Розовата къща.

Най-голямото авеню в света се намира точно в Буенос Айрес и се нарича бул. 9 юли. Това е датата на независимостта на държавата. Във всяка една от посоките по авенюто са обособени по 7 платна.

В Буенос Айрес ще спечелите, ако отделите време на Музей на улица Caminito. Това е улица-музей на открито. Тази пешеходна зона е предпочитана от туристите. Отличава се с ярките цветове на къщите, оригинални скулптури, достъпни уроци по танго.

Националният парк Игуасу, в който не намира групата от водопади, по-впечатляващи от Ниагара, се характеризира с тропически климат. Гората е многостепенна. Най-високо се намират короните на дърветата, които пазят сянка. След това са по-ниските дървета, докато най-долу са храстите, от чиито листа се прави известния аржентински чай. В стволовете на дърветата растат орхидеи.

Пригответе за дълга разходка, която ще започне от спиращите дъха водопади. Веднъж ще ги видите отгоре, а малко след това отдолу.

Едва ли ще пропуснете да разгледате Кордоба. Там ще разгледате забележителната катедрала и десетките музеи. Можете дори да се забавлявате в увеселителния парк.

Невъзможно е да се спомене всяко едно местенце, което заслужава вниманието ви. Най-правилно е да обсъдите с туристическата агенция какви са дестинациите в Аржентина, за да изберете най-вълнуващите.

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)