Доставки на цветя и някои подробности за тях

No Comment 38 Views

Когато очаквате доставки на цветя, със сигурност у вас изникват притеснителни въпроси.

Как могат да изтраят цветята по-дълго?

Някои сортове отрязани цветя издържат по-дълго от други. Карамфилите, например, могат да останат свежи за доста дълъг период от време. Розите издържат много по-кратно време във вазата, но се ценят за тяхната специална и деликатна красота. Когато поръчвате цветя, не забравяйте да попитате цветарите колко дълго би трябвало да очаквате вашият цветен букет ще оцелее.

Все пак, ето няколко полезни съвета, които могат да помогнат да удължите красотата на поръчаните цветя.

Дръжте ги на хладно място далеч от пряка слънчева светлина, вентилационни отвори за отопление или охлаждане, директни течения от вентилатор на тавана и повърхности на телевизори или радиатори. Уреди като телевизорите, например, отделят топлина, я това води до обезводняване на цветята.

Когато цветята ви пристигнат във влажна пяна, използвайте я правилно. Дръже цветната пяна винаги напоена с вода. Тя  съдържа тор, предоставена от цветарите. Не забравяйте да следвате указанията на опаковката.

Когато цветята ви са доставени във вода, дръжте вазата, пълна с вода и течна цветна тор, предоставена ви от цветарите. Не забравяйте да следвате пак указанията на опаковката.

Ако разтворът се размъти, сменете го напълно. Ако е възможно, подрежете стъблата, като отстраните около сантиметър от края им с остър нож.

Премахнете листа, които оставят под линията на водата във вазата. Листата във водата ще стимулират растежа на бактериите, които пък могат да навредят на цветята.

Когато цветята ви имат дървесни стъбла и клонки, подрежете стъблото с остри режещи ножици. Поставете в топла вода, съдържаща свежа цветна тор, която стимулира цъфтежа.

Цветната тор е комбинация от добавки, които помагат да се подхранват цветята и да се попречи на растежа на бактериите във водата. Това е един от най-добрите и лесни начини да удължите живота на вашите цветя. Много е важно да следвате указанията на опаковката правилно.

Тук може да намерите интересни идеи за романтични букети: http://cvetq.bg/category/romantichni

 

In : Друго

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)