Висок холестерол и билки за холестерол

No Comment 121 Views

Ако имате високи нива на лошия холестерол в кръвта, не бива да чакате това да се отрази на организма ми. Незабавно трябва да се предприеме лечение и пациента да се отнесе с нужното внимание и загриженост към здравето.

Приемайте медикаментите, изписани от вашия лекар, но следете своето състояние и уведомете медика, който се грижи за вашето здраве, за това как ви действат лекарствата.

При наличие на най-малкото оплакване трябва да се посъветвате с компетентно лице, което да ви информира дали това са странични ефекти от приеманите лекарства или лечението ви не протича с желания ефект.

Не бива да пропускате и прием на билки за холестерол, защото при тях няма странични реакции и можете да повлияете добре на цялостното състояние на организма си.

Нивата на холестерол трябва да се следят редовно като се правят кръвни тестове. По този начин лекарят следи състоянието ви и може да прецени най-добре дали имате нужда от нови лекарства или диета.

Наред с лечението, трябва да се придържате към нов начин на живот. За съжаление, трябва да се отървете от вредните, но така пристрастяващи навици като тютюнопушене, консумиране на алкохол, пикантни и мазни храни, пържени и сладки изделия и пр. Усилията си заслужават, защото от проявата на силна воля и отърваването от тези нездравословни навици, зависи начина по който ще се чувствате.

Важно е да спортувате и да водите по-активен живот, като избягвате заседяването и трупането на килограми.

Кои са билките, които можете да приемате и с които ще понижите нивата на лош холестерол в кръвта?

Това са арника, жълт кантарион, бял равнец и др.

Разбира се, състоянието на пациента е строго индивидуално и зависи от цял комплекс от фактори. Билки за холестерол могат да ви помогнат, но само ако имате желанието и отговорността да се грижите за здравето си и да се отнасяте с нужното внимание към себе си.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked (required)